Cardano investeerders verbazen met ongekende standvastigheid

Louise de Graaf


Al jarenlang staat cardano (ADA) stevig gegrond in de top 10 van alle cryptocurrencies. Dat neemt niet weg dat de koers hevige bewegingen heeft doorgemaakt sinds de vorige bullmarkt. Desondanks lijken veel cardano-investeerders trouw te blijven aan hun posities, wat wijst op een optimistische kijk op de toekomst.


Cardano naar $1? Waarom 2024 een geweldig jaar kan worden voor ADA

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Bijna een kwart van de cardano investeerders houdt al 5 jaar vast

Uit een on-chain analyse van IntoTheBlock is gebleken dat een grote groep cardano holders al jarenlang vastberaden vasthouden aan hun posities.

IntoTheBlock liet eerder vandaag op sociale mediaplatform X namelijk weten dat 23 procent van alle cardano-investeerders op 5 februari meer dan 5 jaar trouw blijft aan hun coins, een opvallend cijfer in de markt.

Verder komt naar voren dat 12 procent hun voorraad heeft behouden in de afgelopen 3 tot 5 jaar, terwijl 16,73 procent geen munten heeft verkocht in de afgelopen 18 tot 24 maanden. 19,77 procent is de afgelopen 6-12 maanden in het Cardano ecosysteem gestapt en gebleven.

Het is opvallend dat het grootste deel van de cardano-investeerders ten minste 5 jaar lang standvastig is gebleven zonder te verkopen.

Cardano koersverloop de afgelopen 5 jaar

In de afgelopen 5 jaar heeft de koers van Cardano een behoorlijke rollercoaster-rit ervaren. 5 jaar geleden kon je voor slechts enkele centen 1 ADA kopen. Slechts 2 jaar later, in 2021, steeg de cardano koers met meer dan 7 duizend procent tot een absolute piek van boven de 3 dollar.

Vervolgens deelde de bearmarkt van 2022 flinke klappen uit aan de populaire altcoin. In juni vorig jaar werd een low van nipt onder de 0,22 dollar neergezet.

Dat 1 op de 4 investeerders hun munten gedurende deze turbulente periode onder het stof heeft gehouden, geeft aan hoeveel vertrouwen er heerst binnen het ecosysteem voor een rooskleurige toekomst van het project.

De afgelopen 24 uur is de prijs van cardano met meer dan 10 procent gestegen tot boven de 0,53 dollar. Om zijn huidige all-time high van 3,10 dollar te evenaren zal de koers nog zo’n 485 procent moeten stijgen.


Post Views: 36

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment