BTC fondsen weer in trek & miljoen nieuwe crypto op markt

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer

Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer

Bitcoin koers gaat spannende dag tegemoet

Bitcoin (BTC) lijkt op het moment van schrijven toch langzaamaan door de $62.000 te breken. De koers werd gisteren meerdere malen afgewezen bij $62.000 en ondervond vanochtend hier flinke weerstand

Vanmiddag kan het spannend worden voor bitcoin met de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Klik hier voor een uitgebreidere bitcoin koersupdate.

BTC fondsen zien weer instroom, sentiment verbetert

Hoewel de markt momenteel duidelijk nog zeer terughoudend is, lijkt het sentiment langzaamaan weer iets te verbeteren.

Dat is ook terug te zien in de bitcoin fondsen. Voor het eerst in vijf weken zagen bitcoin-investeringsproducten weer een positieve instroom. Deze instroom kwam afgelopen week op $144 miljoen uit, rapporteert CoinShares.

PEPE schiet naar record terwijl ‘geheime boodschap’ ontcijferd wordt

PEPE schiet naar record terwijl 'geheime boodschap' ontcijferd wordt

Bitcoin-ETF’s presteren deze week weer beter

Ook de Amerikaanse bitcoin-ETF’s presteren deze week weer iets beter. De fondsen zagen afgelopen week nog een netto-uitstroom, maar deze week zien de cijfers er al een stuk positiever uit.

Op maandag zagen de ETF’s een netto-instroom van $66 miljoen en op dinsdag zelfs van $100,5 miljoen. Volgens James Butterfill van CoinShares is de uitstroom bij de Grayscale bitcoin-ETF bijna gestopt:

Ook kwam gisteren naar buiten dat de Amerikaanse staat Wisconsin maar liefst $164 miljoen heeft geïnvesteerd in de bitcoin-ETF’s.

De crypto-ETF’s in Hongkong blijven echter teleurstellen, hoewel de uitstroom gisteren wel afnam. Op maandag kwam deze nog op $39,3 miljoen uit en op dinsdag nog op slechts $2 miljoen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Vanguard krijgt bitcoin-vriendelijke BlackRock directeur als CEO

Dan hebben we nog meer ETF-gerelateerd nieuws. Vanguard, naast BlackRock een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, liet begin dit jaar snel weten niets te maken te willen hebben met de nieuwe bitcoin-ETF’s.

In een opvallende wending heeft Vanguard gisteren een nieuwe CEO aangesteld: de voormalig directeur van BlackRock die de bitcoin-ETF overzag.

Of dit zal leiden tot een bitcoin-ETF van Vanguard is nog maar zeer de vraag. Wellicht staat de vermogensbeheerder binnenkort klanten toe om in de ETF’s te investeren.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Meer dan een miljoen nieuwe crypto werden afgelopen maand gecreëerd

Tot slot hebben we nog wat opvallend altcoin nieuws. Meer dan een miljoen nieuwe cryptomunten zijn in de afgelopen maand uitgebracht.

Dat is twee keer zoveel als het aantal munten dat tussen 2015 en 2023 op Ethereum (ETH) werd aangemaakt, meldt Coinbase directeur Conor Grogan:

Van deze tokens werden ongeveer 370.000 op Ethereum gecreëerd en zelfs 640.000 op Solana (SOL). Meer dan 20.000 nieuwe tokens worden momenteel elke dag op Solana uitgebracht.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment