BTC ETF’s Australië, ETH hint naar altseizoen & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

Bitcoin- en cryptomarkt beginnen week in rood

De cryptomarkt heeft het momenteel zwaar. Niet alleen zijn de meeste koersen afgelopen week weer flink gedaald, ze beginnen deze week ook gelijk weer in het rood. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Mogelijk kan het aanstaande woensdag weer spannend worden met de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting.

Australië krijgt dit jaar nog bitcoin-ETF’s

Ook de Amerikaanse bitcoin (BTC) ETF’s presteerden afgelopen week weer slecht. Het is samen met de koersen een teken van de terughoudendheid die momenteel heerst onder beleggers.

Desondanks hadden de ETF’s eerder dit jaar een enorme impact op de markt. Wellicht doen we dat later dit jaar nog een keer lichtjes over in Australië.

Volgens Bloomberg worden namelijk tegen het eind van dit jaar de eerste bitcoin-ETF’s in Australië goedgekeurd.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Solo bitcoin miner slaat de jackpot

We blijven nog even bij bitcoin. Een hele gelukkige miner is het gelukt om in zijn eentje de zware concurrentie te verslaan.

Op 28 april heeft een ‘solo miner’, Corn Kolivas, de cryptografische puzzel opgelost voor block 841.268 en ontving daarvoor 3,125 BTC.

Door de recente halving is de beloning inderdaad gehalveerd. Desondanks heeft de miner hiermee alsnog bijna $200.000 verdiend.


BlackRock’s bitcoin ETF bereikt zeldzame mijlpaal na successtart

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

Ethereum kosten naar laagste punt in 6 maanden

Dan gaan we over naar ethereum (ETH). Analysebedrijf Santiment meldt dat de transactiekosten op het Ethereum-netwerk naar het laagste punt in meer dan zes maanden zijn gedaald.

Het is wederom een teken van het terughoudende marktsentiment. Volgens Santiment kan het echter ook betekenen dat een trendommekeer dichterbij is dan veel mensen verwachten. Santiment spreekt dan over een zogenaamd ‘altcoin seizoen’, of ‘altseizoen’.


Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving

 • icon-bitcoin

  Bitcoin nieuws

Tornado Cash rechtszaak in de VS

De zaak omtrent Tornado Cash, de bekende crypto-mixer krijgt een staartje. Advocaten van medeoprichter Roman Storm vroegen onlangs om een seponering van de zaak.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is het daar echter niet mee eens. Het vindt dat Storm een misleidende weergave geeft van Tornado Cash. Het zou namelijk te weinig hebben gedaan om te voorkomen dat gesanctioneerde adressen de dienst van Tornado Cash gebruiken.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Zuid-Korea gaat speciale onderzoekseenheid voor crypto oprichten

Zuid-Korea neemt ondertussen stappen om een nieuwe afdeling op te richten voor het opsporen van criminaliteit in de crypto-wereld.

Dat volgt nadat het land 16.000 verdachte transacties rapporteerde van crypto-bedrijven vorig jaar, 49% meer dan het jaar daarvoor.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment