BTC ETF uitstroom zet door, SEC onderzoekt ETH & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Bitcoin koers snel naar $138.000, als geschiedenis zich herhaalt

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin en crypto koersen maken stuiter

Deze week maakte de cryptomarkt een forse daling, maar vandaag kan de markt even op adem komen. Veel koersen konden gisterenavond een sterke stijging maken waardoor meerdere grote munten ruim 10% in de plus staan vandaag.

Dat is echter nog geen compleet herstel van de dalingen deze week. Ondanks de stijging van meer dan 10%, staan de meeste munten alsnog meer dan 10% in de min ten opzichte van een week geleden.

BTC halving nog 1 maand te gaan

Volgens meerdere tellingen is het nu ongeveer nog een maand tot de volgende halving van bitcoin (BTC). Deze tellingen zijn gebaseerd op schattingen, aangezien niet elk block in de blockchain van bitcoin even snel wordt verwerkt.

Naar verwachting zal mogelijk op 20 april de volgende halving plaatsvinden. De halving kan van grote invloed zijn op de koers, aangezien de uitgifte van BTC op dat moment wordt gehalveerd.

Dat de halving toevallig op ‘4/20’ kan plaatsvinden maakt het plaatje compleet.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Derde dag op rij uitstroom bij bitcoin-ETF’s

Het is helaas geen goede week voor de nieuwe bitcoin-ETF’s. Gisteren zagen de beursfondsen voor de derde dag op rij een flinke netto uitstroom.

Op maandag kwam de netto uitstroom op $154,3 miljoen uit. Op dinsdag zagen de fondsen een recorduitstroom van $326,2 miljoen. Gisteren kwam de uitstroom op $261,5 miljoen uit. Dat is de tweede hoogste uitstroom in een dag voor de ETF’s.

Dat komt niet alleen door een hoge uitstroom bij Grayscale, maar ook door een opvallend lage instroom naar de andere fondsen, waaronder die van BlackRock.


Financiële reuzen met “biljoenen in activa” willen de Bitcoin ETF’s

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Gaat de SEC toch ethereum als ‘effect’ classificeren?

Dan hebben we nog wat opvallend nieuws over ethereum (ETH). Naar verluidt is de Amerikaanse toezichthouder momenteel een onderzoek gestart naar de Ethereum Foundation.

De Securities and Exchange Commission zou volgens geruchten mogelijk van plan zijn om ETH toch als security, of effect, te willen kwalificeren.

Dat kan de goedkeuring van een ethereum spot-ETF in de weg staan, al was de hoop hierop in de afgelopen dagen sterk afgenomen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment