‘Boden’ memecoin stijgt flink na opmerking van Trump

Louise de Graaf


De memecoin ‘Boden‘, die verwijst naar een spelfout van Joe Biden’s naam, heeft recent een plotselinge stijging doorgemaakt na een opmerking van voormalig president Donald Trump.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De verrassende groei van de ‘Boden’ memecoin

Tijdens een vraag-en-antwoordsessie op het Trump Cards NFT Gala, gehouden in zijn Mar-a-Lago resort in Palm Beach, Florida, kreeg oud-president Donald Trump een vraag van een fan over de cryptomunt ‘Boden’. Deze memecoin is een parodie op de naam van president Joe Biden.

Ondanks dat hij niet positief was over het investeringspotentieel van ‘Boden’, zorgde zijn reactie ervoor dat de waarde van de munt plotseling met 25% steeg en piekte op een prijs van $0.42. Zelfs na een lichte daling bleef de munt op $0.40 staan, wat nog steeds 15% hoger is dan vóór Trump’s opmerkingen.

Trump staat open voor cryptodonaties

Hoewel zijn campagne nog geen cryptodonaties accepteert, gaf Trump tijdens het evenement aan open te staan voor de mogelijkheid. Toen een fan vroeg: “Kunnen we doneren met crypto?”, antwoordde hij: “Als je dat nog niet kan, zorg ik ervoor dat het mogelijk wordt.”

Stablecoins kunnen naar nieuwe records, maar is het volume wel echt?

Stablecoins kunnen naar nieuwe records, maar is het volume wel echt?

Het effect van Trump’s uitspraken

Op Polymarket, een op crypto gebaseerd voorspelling-platform, bleef de handel in het contract “Zal Trump $boden noemen voor juli?” rustig. Trump’s uitspraken vielen niet binnen de definitie van een expliciete vermelding in het contract, dat een ‘mention’ als een verbale of schriftelijke referentie beschrijft. Hierdoor bleef het aandeel ‘ja’, dat 1 dollar zou uitbetalen als hij het woord ‘Boden’ vóór 1 juli zou zeggen, stabiel op $0.05.

Trump’s uitspraken over ‘Boden’ zijn een goed voorbeeld van hoe een enkele opmerking van een invloedrijk persoon grote volatiliteit kan veroorzaken in de wereld van memecoins. Ondanks het ontbreken van serieuze investeringswaarde, bevestigt het de kracht van publieke figuren en hun invloed op de crypto-markt.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment