BNB voert gigantische ‘burn’ uit, reactie koers verrast

Louise de Graaf


BNB Coin (BNB), vroeger nog Binance coin, heeft weer een gigantische ’token burn’ achter de rug. Elk kwartaal wordt automatisch een bepaald aantal BNB tokens vernietigd, en ook dit kwartaal ging het om honderden miljoenen euro’s.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

585 miljoen euro aan BNB vernietigd

In een blogpost deelt de BNB Foundation de precieze aantallen die het tijdens zijn 26e kwartaalijkse “BNB token burns” heeft vernietigd. Het burnen, of vernietigen van tokens betekent dat deze uit de circulatie worden gehaald. Dit heeft doorgaans een positief effect op de koers van een crypto, zolang de vraag gelijk blijft.

Tijdens de 26e burn werd 2,1 miljoen BNB vernietigd. De vernietigde crypto had op dat moment een waarde van ongeveer 585 miljoen euro. Dat is iets meer dan de BNB burn van het vorige kwartaal:

Alle BNB tokens burns tot nu toe. – Bron: BNB Foundation.

BNB koers reactie op burn

Zoals benoemd hebben token burns doorgaans een positief effect op de koers van een crypto. Het wordt daarom vaak ook toegepast als een soort cadeautje voor de investeerders die BNB bezitten.

De reactie van de BNB koers was echter niet om over naar huis te schrijven. Er gebeurde namelijk precies niets. Dat wil niet zeggen dat de burns niet interessant kunnen zijn voor de langere termijn.

De BNB Foundation schrijft namelijk dat het al sinds de lancering in 2017 het doel is om de BNB in omloop te halveren. Uiteindelijk zullen er 100 miljoen BNB in omloop zijn. Er is daarmee nog bijna 50 miljoen BNB te gaan. Hoeveel van de crypto precies vernietigd wordt, is gebaseerd op een automatische functie die dit berekent.

Shiba inu burn rate onderuit

Een andere bekende cryptocurrency die vaak burns uitvoert is shiba inu (SHIB). Die coin heeft inmiddels al 410 biljoen SHIB vernietigd. Bij SHIB gebeurt dit echter een stuk vaker dan bij BNB.

Hoeveel SHIB er precies verbrand wordt is onder andere afhankelijk van de prestaties van Shibarium, het layer-2 netwerk op Shiba Inu. De afgelopen 24 uur is de burn rate echter flink afgenomen met bijna 71%.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment