Block van Twitter-oprichter Jack Dorsey gaat 10% van winst in bitcoin steken

Louise de Graaf


Jack Dorsey’s Block, het moederbedrijf van betaalplatformen Square en Cash App, heeft onlangs aangekondigd dat het elke maand bitcoin (BTC) zal blijven toevoegen aan zijn balans. Dit nieuws werd bekendgemaakt in een brief waarin het bedrijf zijn winst bekendmaakte en investeerders informeerde over zijn plannen voor de toekomst.

Maandelijkse DCA in Bitcoin voor Block

De aankondiging komt nadat Jack Dorsey, CEO van Block, eerder al had verklaard dat bitcoin een belangrijke rol speelt in de toekomst van zijn bedrijven. Hij heeft herhaaldelijk zijn geloof in de grootste crypto uitgesproken en heeft persoonlijk geïnvesteerd in bitcoin. Dorsey is medeoprichter van het voormalige socialmediaplatform Twitter, tegenwoordig beter bekend als X.

Block zal vanaf nu 10 procent van zijn brutowinst uit bitcoin-producten investeren in de cryptocurrency. Het fintechbedrijf gaat zo maandelijks hetzelfde percentage investeren, ook wel de Dollar Cost Averaging (DCA) strategie genoemd. Dat schreef Dorsey in een brief aan de aandeelhouders op 2 mei. Daarin liet hij weten dat de verwachte resultaten voor het eerste kwartaal overtroffen werden. Zo kon hij een groter bedrag opnemen, aldus de CEO.

“We waren een van de eerste beursgenoteerde bedrijven die bitcoin op onze balans zette,” voegde hij toe aan zijn brief.

Block is al langere tijd voorstander van de crypto. Dat blijkt uit de aankoopcijfers van het moederbedrijf. Tussen het vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 verwierf Block namelijk $220 miljoen aan bitcoin.

“Onze investering in bitcoin overstijgt technologie; het is een investering in een toekomst waarin economische empowerment de norm is.”

Block’ bedrijven onder vuur bij VS autoriteiten

De beslissing van Jack Dorsey’s Block om elke maand bitcoin toe te voegen aan zijn balans is een duidelijk signaal aan andere bedrijven. Volgens de berichtgeving is Block momenteel in het bezit van 8.038 BTC per 31 maart. Dat komt neer op een totale waarde van $573 miljoen. Het is overigens ook niet de eerste keer dat Jack Dorsey’s Block de krantenkoppen haalt vanwege zijn betrokkenheid bij bitcoin.

Eerder deze week kwam Dorsey nog in het nieuws omdat zijn Square en Cash App worden onderzocht door de Amerikaanse autoriteiten. Volgens bronnen van de NBC heeft de Amerikaanse overheid ontdekt dat Square duizenden transacties met fiatvaluta verkeerd heeft uitgevoerd. Dat waren namelijk transacties met landen die onder internationale sancties vallen. Bovendien zijn er meerdere transacties verwerkt die naar verluidt verband houden met terroristische groeperingen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment