BlackRock’s Bitcoin ETF noteert monsterstart na 2 dagen handel

Louise de Graaf


De lancering van BlackRock’s iShares Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), een van de negen recent goedgekeurde spot ETF’s, markeert een historisch moment in de financiële wereld. Binnen de eerste twee dagen na de lancering heeft deze ETF bijna een half miljard dollar aan kapitaalinstroom gezien, een prestatie die de groeiende acceptatie en integratie van cryptocurrencies in traditionele financiële markten onderstreept.


Bitcoin ETF lanceert al aanstaande donderdag, zegt VanEck baas

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Een monsterstart voor spot Bitcoin ETF’s

Deze indrukwekkende start is slechts een deel van een groter succesverhaal. Samen hebben de negen Bitcoin ETF’s die op de markt zijn gekomen – van de elf die zijn goedgekeurd – bijna $1,5 miljard aan nieuw kapitaal aangetrokken. BlackRock’s iShares ETF spant de kroon, niet alleen vanwege de substantiële instroom maar ook vanwege het recordbrekende handelsvolume van meer dan een miljard dollar op de eerste handelsdag.

Hoewel BlackRock duidelijk de leiding neemt, zijn er ook andere noemenswaardige spelers zoals Fidelity met meer dan $422 miljoen aan instroom, gevolgd door Bitwise op de derde plaats. Aan het andere eind van het spectrum staat WisdomTree’s ETF, dat slechts $1 miljoen aan instroom zag. Deze diversificatie binnen

de ETF-markt toont aan dat beleggers een reeks opties hebben bij het kiezen van hun investeringsproduct in Bitcoin, wat wijst op een best wel gezonde en competitieve markt.

Een nieuw tijdperk voor BTC en crypto

Een cruciale factor achter de indrukwekkende prestatie van BlackRock’s ETF kan liggen in de verlaagde kostenstructuur, waardoor het een aantrekkelijker optie wordt voor investeerders. Dit strategische voordeel in combinatie met de reputatie en het wereldwijde bereik van de financiële reus BlackRock, heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de buitengewone instroom en het handelsvolume.

De lancering van BlackRock’s Bitcoin ETF en de daaropvolgende instroom van bijna een half miljard dollar in slechts twee dagen tijd is niet alleen een bewijs van de toenemende belangstelling van investeerders in bitcoin. Het markeert ook een belangrijk keerpunt in de manier waarop cryptocurrencies worden geïntegreerd in de traditionele financiële systemen. Deze gebeurtenis kan een voorteken zijn van een nieuw tijdperk waarin crypto-investeringen een standaard onderdeel worden van de portefeuilles

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment