BlackRock’s bitcoin ETF de snelste ooit met $10 miljard in beheer

Louise de Graaf


BlackRock heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt met zijn uiterst succesvolle bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF). Na slechts 7 handelsweken mag BlackRock’s bitcoin ETF, IBIT, zich vestigen in een bijzonder lijstje van beursfondsen met ten minste 10 miljard dollar aan activa in beheer. Nog nooit eerder werd een fonds al zo snel lid van de ‘10 miljard dollar club’.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

IBIT bitcoin ETF boekt historisch succes

Al sinds de massa-lancering van bitcoin spot ETF’s op 11 januari manifesteert BlackRock’s fonds zich als de meest succesvolle nieuwkomer. Iedere dag stromen er gigantische hoeveelheden geld richting het fonds, waardoor het BTC-bezit dat dient als onderpand in rap tempo toeneemt.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas liet vanmiddag op sociale mediaplatform X weten dat BlackRock de historische mijlpaal van 10 miljard dollar aan ‘assets under management (AUM)’ heeft behaald.

Hij liet weten dat slechts 152 van de 3.400 ETF’s meer dan 10 miljard dollar aan beheerd vermogen hebben. ETF-expert Nate Geraci schreef gisteren bovendien dat ‘’het overgrote deel daarvan meer dan 10 jaar geleden is gelanceerd’’.

Zoals gezegd heeft BlackRock een primeur te pakken door als snelste fonds ooit de 10 miljard dollar aan te tikken.

In totaal bezit ‘s werelds grootste vermogensbeheerder meer dan 162.000 bitcoins voor zijn ETF. Hiermee heeft het een grote ‘voorsprong’ op de andere nieuw op de markt gebrachte bitcoin ETF’s.

Fidelity staat op plek 2 met meer dan 105.000 bitcoins (wat met de huidige BTC koers overeenkomt met 6,3 miljard dollar). ARKB, het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares, staat op de derde plek met meer dan 34.000 bitcoins (2,1 miljard dollar).

Grayscale’s GBTC, dat vóór de goedkeuring een gesloten trustfonds was, is ondanks de dagelijkse kapitaaluitstroom nog altijd veruit het grootste fonds. De crypto-vermogensbeheerder heeft ondanks een uitstroom van zo’n 190.000 BTC meer dan 432.000 BTC in handen voor zijn fonds.

Recordinstroom BlackRock’s bitcoin ETF

De afgelopen dagen is er gigantisch veel geld richting BlackRock’s bitcoin ETF gestroomd. Op dinsdag, woensdag en donderdag overschreed de netto-instroom de 500 miljoen dollar. Gisteren werd zelfs een recordinstroom van 603,9 miljoen dollar geregistreerd.

Hiermee werd de grote uitstroom van bijna 600 miljoen dollar uit Grayscale’s GBTC enigszins goedgemaakt. Onderaan de streep kwam de netto-instroom gisteren uit op 92,4 miljoen dollar.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment