BlackRock onthult nieuw crypto fonds en stort $100 miljoen op Ethereum

Louise de Graaf


Vermogensbeheerder BlackRock heeft aangekondigd dat het een digitaal activafonds lanceert, mogelijk met een initiële inleg van maar liefst $100 miljoen. Het fonds, dat wordt ondersteund door Ethereum (ETH) technologie, is onthuld via een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het staat bekend als de BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund.


Crypto handelaren nemen ’te veel risico’ met ’te dure’ altcoins

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

BlackRocks startkapitaal voor nieuw fonds

Volgens de gepubliceerde rapporten is er nog niet erg veel bekend over de details van dit fonds. Desondanks wijst de samenwerking met Securitize erop dat het fonds waarschijnlijk gericht zal zijn op het omzetten van zogeheten Real-World Assets (RWA) naar blockchain tokens.

Securitize is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het omzetten van echte activa naar digitale tokens. Hiermee worden activa zoals vastgoed overgezet op de blockchain in digitale tokens. Hierdoor worden ze gemakkelijker verhandelbaar..

Waar het grote bedrag van $100 miljoen vandaan komt lijkt meer dan enkel speculatie. Na de aankondiging van het fonds viel het onderzoekers op dat een grote transactie heeft plaatsgevonden door BlackRock. Er werd een bedrag van $100 miljoen in Circle’s USDC stablecoin verplaatst op het Ethereum-netwerk, wat waarschijnlijk te maken heeft met het nieuwe project van BlackRock.

Ook hier ontbreken verdere details over de transactie. Men gaat er vanuit dat de miljoenen van BlackRock dienen als een startkapitaal voor het nieuwe fonds. Wel zagen de RWA-tokens aan de hand van de geruchten flinke prijsstijgingen. Ribbon finance (RBN) en ondo (ONDO) behaalden winsten van respectievelijk 9,42 procent en meer dan 22 procent. Deze stijgingen lieten zien dat de markt positief reageerde op de institutionele investeringen van BlackRock.

“BlackRock heeft zojuist een tokenized asset-fonds gelanceerd op Ethereum! Dit is een grote stap richting de adoptie van RWA”, aldus een enthousiaste crypto-analist in een X-post (voorheen Twitter).

BlackRock CEO ziet crypto toekomst rooskleurig in

Deze stap van BlackRock is niet de eerste keer dat het bedrijf zich in de wereld van crypto begeeft. Het bedrijf bracht dit jaar al een bitcoin spot ETF uit en vroeg een soortgelijk product aan voor ethereum.

De CEO van BlackRock, Larry Fink, sprak zich eerder al uit over hoe tokenisatie van activa de financiële wereld kan omgooien.

“We hebben vandaag de dag de technologie om te tokeniseren. Als je een effect en identiteit hebt als tokens, dan wordt op het moment dat je een instrument koopt of verkoopt op een grootboek, alles tegelijkertijd gecreëerd. Je wilt praten over problemen met geld wistwassen? Dit elimineert alle corruptie door een getokeniseerd systeem te hebben,” legde Flink uit.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment