Bitvavo sluit deal met uit Nederland vertrekkende exchange Bitpanda

Louise de Graaf


Vorige week werd bekend dat de grote Oostenrijkse crypto exchange Bitpanda vertrekt uit Nederland. Vandaag is de laatste dag waarop Nederlandse klanten er crypto kunnen verhandelen. Er resteren echter nog enkele weken waarin gebruikers de overstap naar een andere beurs moeten maken.

Bitpanda beveelt Nederlandse klanten aan om cryptoactiva over te dragen naar Bitvavo, de grootste cryptobeurs van ons land. Alle nieuwe gebruikers kunnen nu bovendien profiteren van een aantrekkelijke welkomstbonus. Nieuwe klanten ontvangen namelijk middels onderstaande knop gratis 10 euro tegoed.

Pak 10 euro gratis


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Crypto exchange Bitpanda sluit deuren in Nederland

De terugtrekking van Bitpanda, opgericht in 2014, heeft hoogstwaarschijnlijk alles te maken met het ontbreken van de cruciale registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

DNB is verantwoordelijk voor het reguleren en controleren van financiële instellingen in Nederland. Aanbieders van crypto-diensten vallen hier ook onder. Een zogenoemde virtual asset service provider (VASP) licentie is essentieel om als cryptobeurs in ons land te opereren.

“We richten ons momenteel op onze kernmarkten. Nederland is momenteel niet een van onze kernmarkten,’’ zo werd er geschreven in de aankondigingsmail van Bitpanda.

Doorverwijzing naar Bitvavo: vóór 26 februari crypto opnemen

Zoals gezegd is Bitvavo naar voren geschoven als alternatief voor bestaande klanten van Bitpanda. In tegenstelling tot Bitpanda staat Bitvavo wél in het handelsregister van DNB. Bitvavo verwierf de registratie eind 2020.

Echter, het initiatief voor de overstap naar Bitvavo ligt bij de klanten zelf. Er is dus geen geautomatiseerd proces dat alles regelt. 26 februari is de allerlaatste dag waarop klanten hun activa over kunnen dragen.

Eenmaal ingelogd bij Bitvavo navigeer je naar de specifieke crypto die je wil storten vanuit Bitpanda. Navigeer naar ‘storten’, selecteer het desbetreffende netwerk, en kopieer het walletadres dat wordt weergegeven. Plak dit Bitvavo stortadres vervolgens in jouw Bitpanda-account waar je je munten kunt versturen.

Tip: Check na het plakken van het stortingsadres altijd even of het nog dezelfde is.

Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen om je digitale activa te verkopen of over te zetten naar een andere exchange.

Het is niet de eerste grote buitenlandse exchange dat ons land verlaat. Vorig jaar verbraken zowel Binance als Gemini ook al de banden met de Nederlandse markt. Laatstgenoemde stuurde alle Nederlandse klanten ook al naar Bitvavo. In een reactie aan Crypto Insiders laat Bitvavo weten:

“Bitvavo heet de Nederlandse gebruikers van Bitpanda van harte welkom. Eerder dit jaar verwierf Bitvavo al de Nederlandse gebruikers van LiteBit en Gemini en ook verwelkomde Bitvavo tienduizenden klanten van Binance nadat zij hadden de Nederlandse markt te verlaten. Dit past goed bij onze ambitie om de grootste gereguleerde crypto exchange van Europa te worden.” aldus Berend – Head of User Acquisition


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

10 euro gratis crypto bij Bitvavo

Bitvavo beloont nieuwe gebruikers met een interessante welkomstbonus van 10 euro, die je vervolgens aan iedere crypto van het platform kunt besteden. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Op deze manier wordt de overstap van Bitpanda naar Bitvavo een stukje makkelijker en interessanter gemaakt, maar ook crypto investeerders die geen klant zijn bij Bitpanda kunnen van deze actie gebruikmaken.


Post Views: 51Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment