Bitvavo list eindelijk de enige echte ‘memecoin’, en nog 5 andere crypto

Louise de Graaf


De opper memecoin van de crypto-industrie, ‘memecoin (MEME)’, is sinds kort beschikbaar op Bitvavo, de grootste cryptobeurs van ons land. Daarnaast hebben Bitvavo-klanten nu de mogelijkheid om raydium (RAY), kava (KAVA), altlayer (ALT), jupiter (JUP) axelar (AXL) te verhandelen. In dit artikel leggen we de focus op MEME, de meest pure vorm van een memecoin die recentelijk zijn intrede heeft gedaan tot de markt.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je via onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt. De 10 euro kun je besteden aan de meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform, waaronder MEME, RAY, KAVA, ALT, JUP en AXL

Pak 10 euro gratis

Bitvavo voegt MEME toe

MEME is gelanceerd door 9GAG, een populaire website en app waar gebruikers grappige foto’s, memes, GIF’s en korte video’s delen. 9GAG, opgericht in 2008, is een pionier in de internetmemecultuur. Op het hoogtepunt trok het platform meer dan 70 miljoen mensen per maand aan.

MEME is de native token van Memeland, een Web3 platform dat voornamelijk draait om non-fungible tokens (NFT’s) met een memethema. Het project wordt gefinancierd door 9GAG en wordt beheerd door 9GAG CEO Ray Chan.

Momenteel biedt Memeland drie verschillende NFT-collecties aan, elk met zijn eigen  unieke kenmerken en utility. De crypto is op Ethereum (ETH) gebaseerd die op 3 november werd gelanceerd. ‘’MEME is volledig nutteloos en uitsluitend bedoeld voor entertainmentdoeleinden,’’ zo wordt er geschreven in de whitepaper van het project.

Op de website wordt de kersverse munt als volgt omschreven:

‘’Memecoin is letterlijk een meme-munt. Geen bruikbaarheid. Geen roadmap. Geen beloftes. Geen verwachting van financieel rendement. Alleen 100% memes.’’

In totaal zullen 69 miljard tokens, hoe kan het ook anders, in circulatie worden gebracht. 17,25 miljard tokens worden middels airdrops gedistribueerd onder alle Memeland NFT-houders, waarvan de eerste op 2 november plaatsvond.

Met een marktkapitalisatie van zo’n 226 miljoen dollar neemt het momenteel plek 191 in beslag binnen de cryptomarkt.

Andere crypto die zijn toegevoegd: Raydium, kava, altlayer, jupiter en axelar

Zoals gezegd zijn ook RAY, KAVA, ALT en AXL nu onderdeel van Bitvavo’s ruime aanbod. We introduceren de verschillende altcoins hier kort.

RAY is de native crypto van Raydium protocol, een geautomatiseerde market maker gebouwd op de blockchain van Solana (SOL).

KAVA is de native crypto van Kava Network, een cross-chain decentralized finance (DeFi) platform gebouwd op het netwerk van Cosmos (ATOM).

ALT is de onlangs gelanceerde munt van Altlayer, een open en gedecentraliseerd protocol voor rollups.

JUP is de governance token van Jupiter, de grootste decentralized exchange (DEX) aggregator op het netwerk van Solana. JUP werd vorige week gedistribueerd onder gebruikers van Jupiter middels een van Solana’s grootste token airdrops ooit.

AXL is de brandstof van Axelar, een Proof-of-Stake (PoS) blockchain die andere blockchains met elkaar verbindt.

Ontdek de nieuwe crypto op Bitvavo. Ontvang 10 euro gratis tegoed wanneer je nu via deze link een account aanmaakt.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment