Bitvavo domineert Europese markt, laat giganten achter zich

Louise de Graaf


De Nederlandse crypto exchange Bitvavo toont zijn dominantie op de Europese cryptomarkt. De grootste cryptobeurs van ons land behaalde in het afgelopen jaar de hoogste cumulatieve eurovolumes. Bovendien is het spotmarktaandeel gestegen tot indrukwekkende hoogtes, en worden grote namen uit de industrie overtroffen

Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via de onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt.

Pak 10 euro gratis


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Crypto exchange Bitvavo overtreft Kraken

Crypto onderzoeksbureau Kaiko heeft in een nieuw rapport, genaamd ‘The State of the European Crypto Market’, de Europese cryptomarkt onder de loep genomen.

Bitvavo is samen met een handjevol andere exchanges, Kraken, Coinbase, Bitstamp en Binance, goed voor meer dan 98 procent van het totale handelsvolume in euro’s. In totaal zouden er 16 platformen zijn die de handel in euro aanbieden.

Van de vijf marktleiders springt Bitvavo eruit als de meest dominante speler. Wat betreft het cumulatieve eurovolume in 2023, is Bitvavo de absolute koploper met meer dan 34 miljard dollar.

Het cumulatieve eurovolume van het afgelopen jaar verwijst naar de totale waarde van alle euro-transacties die gedurende 2023 zijn uitgevoerd. De Amerikaanse exchange Kraken, die al sinds 2011 actief is, hijgt in de nek van Bitvavo met een totaal van 25 miljard euro..

In december eiste Bitvavo met 50,5 procent van de totale spot volumes veruit het grootste marktaandeel op, gevolg door Kraken met 22,4 procent.

De CEO van Bitvavo, Mark Nuvelstijn, reageert verheugd op de mooie cijfers:

“We zijn er trots op dat we de go-to-market zijn voor EUR-spotvolumes. Dit weergeeft onze positie in de voorhoede van de handel in digitale valuta”.

Bitcoin DCA bij Bitvavo

De toevoeging van de langverwachte DCA-functie aan het platform van Bitvavo werd vorige week gemeld op Crypto Insiders. Hiermee kunnen gebruikers volledig geautomatiseerd de populaire dollar-cost averaging (DCA) strategie toepassen, waarbij je periodiek een vast bedrag in crypto, zoals bitcoin (BTC), investeert.

Wil je net  als de meeste Nederlandse crypto-liefhebbers Bitvavo in gebruik nemen voor het verhandelen van crypto? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment