Bitcoins maken wordt steeds moeilijker, bereikt nieuw record

Louise de Graaf


Volgens de planning vindt aankomende april de eerstvolgende bitcoin (BTC) halving plaats. Hierna zullen miners maar de helft van de bitcoins per gedolven block verdienen dan nu, en uiteraard hebben veel van deze bedrijven zich hier al op voorbereid. Ze zijn al een tijd druk bezig om hun productiecapaciteit te verhogen, wat opnieuw heeft geleid tot een record.


BlackRock Bitcoin ETF passeert de 100.000 BTC na recordinstroom

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin miners concurreren hard met elkaar

Om precies te zijn heeft de mining difficulty op donderdag wederom een recordniveau gehaald, volgens gegevens van Blockchain.com. De waarde is om precies te zijn bijgesteld van 75,5 biljoen naar 77,6 biljoen, een toename van ongeveer 0,3 procent. Het betreft een flinke stap, maar niet zo’n grote stap als de vorige. Dat betrof een toename van ruim 7 procent, de grootste sprong omhoog in meerdere jaren.

Dit geeft aan dat miners meer bereid zijn dan ooit om meer mininghardware aan te sluiten op het netwerk, en dus graag meer willen verdienen. Logischerwijs zullen de nieuwe apparaten efficiëntere ASIC-miners zijn. Na de halving zullen ze namelijk maar half zoveel bitcoins verdienen, wat betekent dat ze efficiëntere hardware moeten gebruiken om de marges weer op hetzelfde niveau te krijgen.

Ondertussen is de totale hashrate van het Bitcoin (BTC) netwerk sinds eind vorige week juist iets gedaald, van 597 terahash per seconde (TH/s) naar ruim 560 TH/s. Dat is een krimp van ruim 6 procent

Miners bereiden bitcoin halving voor

Gisteren schreven we dat crypto-vermogensbeheerder Galaxy verwacht dat de halving de hashrate met 15 tot 20 procent zal laten dalen. De minst efficiënte ASIC-miningapparaten moeten dan namelijk noodgedwongen offline gehaald worden om de kosten te drukken.

Mede door de aanstaande halving zijn miners het afgelopen jaar erg druk geweest met het aanschaffen van de meest moderne en dus de meest efficiënte hardware. Nu de oude apparaten nog niet aan uitfasering toe zijn, kunnen ze mooi ingezet worden om een extra graantje mee te pikken. Zo deed Riot Blockchain vorig jaar nog een aankoop voor zijn grootste uitbreiding tot nu toe.


Post Views: 71Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment