Bitcoin zit in ‘’doodsaaie’’ periode, maar mogelijk niet lang meer

Louise de Graaf


De wereld van cryptocurrencies is constant in beweging, maar op dit moment lijkt bitcoin (BTC) zich in een fase te bevinden van relatieve rust. Bitcoin laat al een tijdje een neerwaartse trend zien, maar er gloort hoop aan de horizon volgens hedgefondsmanager Charles Edwards.

Analist voorspelt: bitcoin overstijgt snel $70.000 door bullish patroon

Analist voorspelt: bitcoin overstijgt snel $70.000 door bullish patroon

Waarde bitcoin daalt

Sinds bitcoin in maart het hoogste punt ooit behaalde ($73.000) is de koers sindsdien alleen maar gezakt. De meest recente grote daling zag de waarde met bijna 5% dalen, van $63,000 naar $60,000. Volgens Santiment, een analytisch bureau voor crypto’s zoals bitcoin en ethereum, lijkt het erop dat de bodem langzaam in zicht komt.

‘’Handelaren tonen zwakke interesse om in de dip te kopen na de laatste daling van Bitcoin. Over het algemeen is het gebrek aan geloof van de massa een sterk teken dat de prijzen dicht bij de bodem liggen’’, aldus Santiment in een analyse op X.

Volgens Edwards, de mede-oprichter van crypto hedge fund Capriole, zit Bitcoin momenteel in een doodsaaie periode waarin weinig gebeurt. Volgens hem kan deze periode wel 6 maanden duren, tot ergens in de zomer.

‘’Wanneer je voldoende verveeld bent door de zijwaartse bewegingen, zullen de symptomen zijn dat je denkt dat de halving is ingeprijsd, de bullmarkt voorbij is en dat je verkoopt om aandelen te kopen op het laagste punt. Deze symptomen zullen vlak voor de megarally pieken’’, aldus Charles Edwards in een post op X.

Vergelijkbare periode BTC in 2023

De huidige periode waarin Bitcoin zich bevindt lijkt op eerdere periodes die de cryptocurrency munt heeft doorgemaakt. In 2023 was er een vergelijkbare ‘saaie’ periode. Tussen april en september 2023 zat Bitcoin ingeklemd tussen $25,000 en $30,000. Een periode van 6 maanden. Wat volgde na september was een groei die doorging tot aan maart van dit jaar, waarin de all-time high waarde van Bitcoin werd behaald.

Als de koers dezelfde trend volgt lijkt er dus een periode aan te komen waarin de Bitcoin weleens naar nieuwe hoogtes zou kunnen stijgen.


Post Views: 729

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment