Bitcoin zal dalen naar $30.000 volgens bekende crypto analist

Louise de Graaf


In 2023 is het geloof helemaal teruggekeerd dat we misschien wel de volgende crypto bullmarkt tegemoet gaan. Met betrekking op deze aanstaande bullmarkt is er al veel gezegd en geschreven over mogelijke bitcoin (BTC) prijsdoelen van de aanstaande bullmarkt. Deze prijsdoelen lopen uiteraard zeer uiteen. Een van de crypto-analisten waarover we al meerdere malen bericht hebben is CryptoCon. Dit is wat hij in zijn laatste analyse deelt.


Man verliest controle over sex-toy, hacker eist bitcoin

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Tijd voor een correctie van BTC

Over het algemeen is CryptoCon, zoals overigens vrijwel iedereen, zeer optimistisch over 2024. Maar voordat we erachter komen wat dit gloednieuwe jaar voor de cryptomarkt in petto heeft, hebben we een heel belangrijke week voor de boeg. 

In deze allereerste week van het jaar zouden we namelijk al duidelijkheid kunnen krijgen over het aanstaande bitcoin spot ETF. Reuters berichtte afgelopen week dat de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) dinsdag of woensdag al de knoop zou kunnen doorhakken en groen licht kunnen geven aan verschillende uitgevers van een bitcoin ETF.

Dit scenario zou reusachtig zijn en ongetwijfeld een cruciaal punt zijn voor de crypto markt, of de koers nou stijgt of daalt. CryptoCon laat zich echter niet heel gek maken door alle ETF hype. De crypto-analist staat bekend om zijn analytische benadering van de crypto markt. Hij laat zich in zijn eigen woorden leiden door data in plaats van speculatie. Dus wat zegt de data? 

“Ik ben heel 2023 erg bullish geweest, maar data toont aan dat het tijd is om af te koelen aan het begin van het nieuwe jaar. Het is eens strijd tussen betrouwbare lange termijn data en degenen die denken dat het deze keer anders zal zijn.”

Bitcoin ETF een ‘sell the news’ evenement?

Aldus CryptoCon via X. In het verleden noteerde de bitcoin koers op het huidige punt in de cyclus een zogenaamde “intra cyclus top”. Dit gebeurde zowel in 2012 als in 2016 en 2019. Respectievelijk zagen we in die jaren een correctie van 49 procent, 39 procent en 52 procent. Hierbij viel de forse dip in 2019 samen met de reusachtige ‘corona dip’ die financiële markten wereldwijd opschudde.

CryptoCon verwacht een BTC-correctie van ongeveer 30 procent. Deze dip zal de koers terugbrengen naar ongeveer $30.000. Hij staat overigens niet alleen in deze voorspelling. Een groot deel van de crypto gemeenschap lijkt een ‘sell the news’ evenement te anticiperen. Ook wijst CryptoCon erop dat een ETF goedkeuring allesbehalve een zekerheid is. Deze week zullen we een hoop antwoorden krijgen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment