Bitcoin zakt verder weg, maar BNB en polygon stijgen hard

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) maakte gisteren aan het einde van de middag een scherpe daling en is hier nog altijd niet geheel van hersteld. Terwijl de bitcoin koers nog voorzichtig rood kleurt, hebben veel altcoins percentagegewijs meer in moeten leveren. Desalniettemin vormen build ‘n build (BNB) en polygon (MATIC) een grote uitzondering op de regel; zij zijn namelijk hard gestegen de afgelopen 24 uur.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers in het rood

Gisteren bewoog bitcoin grotendeels rond de 42.700 dollar, ofwel vlak boven zijn steunniveau van grofweg 42.600 dollar. Vlak voor 17:00 uur dook de koers onder dit prijslevel, én tevens het volgende steunlevel van 42.400 dollar, waarna er vaart achter de daling werd gezet. Na ongeveer 1,5 uur werd een absoluut dieptepunt van vlak boven de 41.600 dollar bereikt.

Gedurende de rest van de avond en nacht was bitcoin bezig aan een langzame klim. Momenteel bevindt de koers zich in een spannende zone tussen de twee eerder genoemde prijslevels.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Wanneer het level van 42.600 dollar, wat nu als resistance dient, veroverd wordt, is 43.300 dollar het volgende prijsdoel. Bij een verdere daling is de zone vlak boven de 40.000 dollar belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.493 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.496. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,41% in de min.

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer20,76 MATIC of 0,07 BNB! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.


Crypto update: stilte overheerst, maar deze crypto vieren zege

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

BNB en polygon gaan als een raket

Kijkend naar de rest van de markt is te zien dat de meeste grote cryptomunten bitcoin achterna gaan met een prijsdaling. Ethereum heeft 0,27% ingeleverd, solana (SOL) is met 1,67% gedaald, cardano (ADA) met 1,35% en dogecoin (DOGE) staat 1,33% lager dan 24 uur geleden. Avalanche (AVAX) is de grootste verliezer van vandaag met een daling van 5,82%.

BNB is de enige die groen kleurt binnen de top 10 cryptomunten. De BNB koers heeft een grote sprong van 10,45% achter de rug.

Een andere opmerkelijke stijger is polygon, op plek 12 binnen de cryptomarkt. Polygon is met maar liefst 20,75% gestegen de afgelopen dag en is hiermee een van de hardste stijgers binnen de gehele top 100 cryptomunten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment