Bitcoin whales slaan massaal in 24 uur tijd, sentiment slaat om

Louise de Graaf


De recente daling van bitcoin (BTC) onder de $60,000 markeerde een cruciaal moment voor grote investeerders, beter bekend als ‘whales’, die deze dip zagen als een uitgelezen koopkans. Deze beweging kan wellicht het begin inluiden van een nieuw tijdperk voor de meest verhandelde cryptocurrency.


Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

BTC whales grijpen hun kans

Uit gegevens van on-chain analytics firma CryptoQuant blijkt dat whales in slechts 24 uur tijd maar liefst 47.000 BTC hebben verzameld, wat meer dan $2,8 miljard waard is tegen de huidige prijzen. Deze aanzienlijke toename in BTC-bezit door deze grote investeerders kan gezien worden als een teken van groeiend vertrouwen in de toekomst van bitcoin. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, merkte op dat we door deze massale aankopen een nieuwe fase ingaan voor de primaire cryptocurrency.

Dit fenomeen kwam nadat bitcoin een aanzienlijke prijsdaling meemaakte, van meer dan $60,000 naar een dieptepunt net onder de $57,000, om vervolgens snel te herstellen. Binnen 24 uur na deze accumulatie door de BTC whales, steeg de prijs van bitcoin met meer dan 4.5% en bereikte weer een waarde van $61,700.

Institutionele interesse neemt toe

Niet alleen individuele whales, maar ook grote institutionele spelers lijken de dip aan te grijpen om hun positie in bitcoin te versterken. Recent heeft de Franse bank BNP Paribas, de op een na grootste bank in Europa, blootstelling aan bitcoin gekregen door een spot exchange-traded fund (ETF). Volgens recente rapporten tonen zelfs soevereine vermogensfondsen, zoals het Noorse fonds van $1,6 biljoen en het Kuwaits Investment Authority, interesse om via de iShares Bitcoin Trust (IBIT) ETF in bitcoin te beleggen. Dit zou een significante verschuiving kunnen betekenen in de houding tegenover crypto.

Deze recente ontwikkelingen tonen aan dat zowel individuele als institutionele beleggers steeds meer vertrouwen hebben in de robuustheid en toekomstige waardestijging van bitcoin. Als dit vertrouwen zich vertaalt in verdere accumulatie, kan dit substantiële invloed hebben op de marktdynamiek en mogelijk zelfs een nieuw tijdperk voor cryptocurrencies inluiden.


Post Views: 1.900

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment