Bitcoin whales kopen massaal, Grayscale fonds positief

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Grayscale BTC fonds stopt met bloeden

Grayscale Investments heeft voor het eerst sinds de lancering van haar Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in januari een dag met netto positieve instromen voor de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) geregistreerd. Dit markeert een keerpunt na bijna vier maanden van continue uitstromen, waarbij ongeveer $17,5 miljard het fonds verliet sinds de introductie van 11 spot Bitcoin ETFs op 11 januari.

Op 3 mei noteerde echter eindelijk GBTC $63 miljoen aan instromen, een significante verandering ten opzichte van de voorgaande periode. Deze eerste instroom kan wijzen op een afname van verkoopdruk en een toename van de vraag naar Bitcoin, wat speculaties binnen de crypto-gemeenschap over mogelijke prijsstijgingen van bitcoin aanwakkert. Dit alles gebeurt in een context waarbij andere fondsen, zoals die van Fidelity en Franklin Templeton, ook recordinstromen zagen, wat de concurrentiedruk op GBTC verhoogt en de dynamiek binnen de Bitcoin ETF-markt beïnvloedt.

Bitcoin whales kopen grootschalig in

Grote BTC-bezitters, bekend als ‘whales’, hebben gisteren binnen één dag bijna 47.000 bitcoins opgekocht, met een totale waarde van ongeveer $2,9 miljard. Deze gegevens van het on-chain analysebedrijf CryptoQuant werden gedeeld door de oprichter en CEO Ki Young Ju op X. De aankoop volgde op een recente prijsdaling waarbij Bitcoin van boven de $60.000 naar net onder de $57.000 zakte, om vervolgens snel te herstellen met een stijging van meer dan 4,5% in de laatste 24 uur tot een waarde van $61,700.

De instroom van deze grote hoeveelheden Bitcoin door whales kan wijzen op een nieuw tijdperk voor Bitcoin, volgens de CEO van CryptoQuant. Ook grote institutionele beleggers zoals BNP Paribas hebben via een spot exchange-traded fund blootstelling aan Bitcoin verkregen, wat verder bijdraagt aan de aantrekkingskracht en het vertrouwen in deze cryptocurrency. Deze bewegingen worden nauwlettend gevolgd, mede doordat investeringen door soevereine vermogensfondsen mogelijk vooruitzichten bieden op een veranderde houding ten opzichte van digitale activa.


Crypto wordt mainstream: 1 miljard gebruikers in 2025 verwacht

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers houdt stand

Tegelijkertijd heeft de bitcoin koers vannacht ook positieve dingen laten zien. Hoewel er niet per se sprake is van een grote stijging, weet de koers wel het huidige niveau van $63.000 netjes vast te houden. In de nacht is de BTC koers met ongeveer 0,80% gestegen. Sinds het dieptepunt op 1 mei is dat in een totaal alweer een stijging van zo’n 13% voor de koning der crypto.


Post Views: 222

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment