Bitcoin whales hebben vertrouwen en kopen massaal BTC in

Louise de Graaf


Op het moment van schrijven is de bitcoin (BTC) koers zelfs onder de $67.000 gezakt. Whales lijken echter gebruik te maken van de huidige dip en kopen massaal bij. Uit gegevens van blockchain analyse platform CryptoQuant blijkt dat deze groep grote investeerders op 11 juni 20.600 BTC (ter waarde van $1,38 miljard) hebben opgekocht.

Door de forse aankopen werd de grootste dagelijkse instroom in bitcoin whale accounts genoteerd, sinds 28 februari.De aankopen vonden plaats op een moment dat BTC daalde van meer dan $71.500 op 7 juni naar een waarde van ongeveer $69.000.

Ondanks de recente aankopen steeg de digitale munt niet en handelt het moment zelfs rond de $66.700. Het pessimisme lijkt te maken hebben met inflatiecijfers uit Amerika en het uitblijven van een renteverlaging


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Daling aantal bitcoins op exchanges

Tegelijkertijd zagen we dat het aanbod van de digitale munt op verschillende crypto exchanges daalde. In totaal staan er 942.000 BTC op de beurzen opgeslagen. Dit is het laagste niveau sinds 22 december 2021 en wordt gezien als een teken van een sterkere markt.

Een daling van BTC reserves op exchanges kan er namelijk op wijzen dat investeerders hun munten van exchanges naar persoonlijke wallets verplaatsen. Dit gebeurt meestal wanneer beleggers verwachten dat de prijs op de middellange tot lange termijn zal stijgen. Hierdoor is er minder BTC beschikbaar voor verkoop, wat de verkoopdruk vermindert en kan bijdragen aan prijsstijgingen

Langste consolidatie ooit

Terwijl whales hun munten van exchanges halen, blijft de waarde van BTC grotendeels stabiel binnen een smalle prijsklasse. Experts suggereren dat deze langdurige consolidatiefase kan leiden tot een krachtige opwaartse beweging.

Handelaar Daan Crypto Trades verklaarde op sociale media dat langere consolidatieperiodes vaak resulteren in grotere uitbraken. Volgens Mags, een andere handelaar, is de huidige consolidatie de langste in de geschiedenis van Bitcoin, met vergelijkbare fasen in 2017 en 2020. Sommige analisten voorspellen dat deze fase nog drie tot vier maanden kan duren, wat mogelijk een aanzienlijke prijs rally kan inluiden.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment