Bitcoin whales halen $2,4 miljard van exchanges

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) whales lijken een nieuwe trend te hebben ingezet in de cryptomarkt, aangezien zij in de afgelopen dagen een opvallende hoeveelheid BTC van beurzen naar privé wallets hebben verplaatst. Deze beweginging omvatten ruim $2,3 miljard aan waarde en heeft de aandacht van investeerders getrokken. Het wijst mogelijk zelfs op een aanstaande prijsstijging, al zijn er wel kanttekeningen.


Verdere bitcoin daling biedt kansen voor ETF’s, expert legt uit waarom

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Whale bewegingen als prijsindicator voor BTC

On-chain data onthult een patroon van accumulatie onder Bitcoin whales, een term voor investeerders die grote hoeveelheden BTC bezitten. Deze verschuiving van fondsen van beurzen naar privé wallets suggereert een bullish sentiment onder deze grote spelers. Volgens Whale Alerts hebben Bitcoin whales binnen 24 uur een astronomische $2,3 miljard aan BTC verplaatst.

Crypto-analist Ali Martinez wees op een bijzonder interessante beweging; meer dan 25.000 BTC, ter waarde van ongeveer $1,60 miljard, werden naar accumulatieadressen overgebracht. Dit markeert de grootste inflow naar dergelijke adressen dit jaar en ondersteunt het idee dat whales een prijsstijging anticiperen.

Bitcoin boven de $70.000

Niet alleen de bitcoin koers krabbelt weer op, na eerder vandaag weer even boven de $70.000 uit te komen. Recente on-chain gegevens wijzen dus duidelijk op een hernieuwd bullish sentiment onder investeerders. Dit komt ondanks de recente uitstromen uit spot Bitcoin ETF’s, die zorgen wekten.

De grote transfers van whales zijn niet alleen tekenend voor hun eigen strategieën, maar hebben ook de potentie om de marktdynamiek te beïnvloeden, waardoor andere handelaren mogelijk aangemoedigd worden om een soortgelijke bullish positie in te nemen. Veel kleine investeerders kijken naar whales voor een soort houvast en als whales zich bullish gedragen, is dat ook een signaal naar de rest van de crypto markt.

Daarbij komt natuurlijk ook nog eens het feit dat er volgende maand een nieuwe Bitcoin halving op de agenda staat. Ook dit fenomeen, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, heeft historisch gezien tot enorme prijsstijgingen voor de BTC koers geleid. Dat in combinatie met goede on-chain gegevens beloven een mooie toekomst op de korte termijn. Uiteraard is echter niets in beton gegoten in het land van crypto en kan er nog een heleboel gebeuren. Het ziet er goed uit, maar helaas geven on-chain data geen garantie voor de toekomst.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment