Bitcoin wallets ontwaken met miljoenen na 10 jaar en 456x winst

Louise de Graaf


De afgelopen tijd zien we regelmatig dat crypto wallets met veel bitcoins (BTC) na jarenlange inactiviteit ineens “wakker” worden.

De bitcoins zijn meestal verkregen in een periode toen de prijs van de digitale munt nog betrekkelijk laag stond. Na jarenlang de munten onder zich te hebben gehouden zijn deze tot gigantische waarden gestegen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Twee bitcoin wallets ontwaken

Ook nu heeft blockchain onderzoeksbedrijf Lookonchain twee mysterieuze wallets gevonden die na tien jaar ineens weer actief zijn geworden. Samen hielden de wallets maar liefst 1.000 bitcoins onder zich. Met de huidige koers vertegenwoordigt dit een waarde van ongeveer 63 miljoen dollar.

Lookonchain meldt dat de wallets hun bitcoins ruim tien jaar geleden ontvingen, namelijk op 12 en 13 september 2023. De 1.000 bitcoins werden destijds aangekocht met een koers van 124 dollar. Wanneer je dit vergelijkt met de huidige koers is de investering inmiddels 456 keer zoveel waard.

Meerdere blockchain transacties

De twee wallets, welke beide op de 4.353ste plek stonden in de lijst van grootste wallets, voerde beide één transactie uit van 500 bitcoins op 12 mei. Volgens data van Blockchain.com werden beide transacties uitgevoerd met een interval van twee blokken. Beide transacties werden naar een andere wallet verstuurd.

Na de eerste transactie ronde werden de eerste 500 bitcoins weer doorgestuurd naar meerdere verschillende wallets. De wallet, die de andere 500 bitcoins had ontvangen, heeft deze momenteel nog steeds onder zich. 

Door de opvallende transactiestromen verwacht Lookonchain dat de twee wallets bij elkaar horen. Daarmee zou de conclusie dan ook zijn dat deze beide bij dezelfde eigenaar behoren.

MicroStrategy ging in april door met bitcoin kopen, ondanks verlies

MicroStrategy ging in april door met bitcoin kopen, ondanks verlies

Slapende BTC wallets vertegenwoordigen 121 miljard dollar

Ondanks dat er bijna maandelijks een grote inactieve wallet “wakker” wordt, zijn er nog steeds heel veel die vooralsnog inactief blijven.

Uit recent onderzoek van Chainalysis en Fortune kwam naar voren dat er maar liefst 1,8 miljoen bitcoin wallets al meer dan tien jaar niet actief zijn.

Deze wallets zijn samen goed voor een waarde van 121 miljard dollar en daar is de wallet van bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto niet eens in meegeteld.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment