Bitcoin wallet van El Salvador gehackt, persoonsdata gelekt

Louise de Graaf


Eerder deze maand lekte een hackersgroep de volledige gebruikersdatabase van bitcoin wallet aanbieder Chivo. Nu enige tijd later blijkt dat de groep opnieuw heeft toegeslagen. Ditmaal zou er via een hack-forum belangrijke informatie zijn gelekt over de Chivo wallet zelf en de bijbehorende pinautomaten.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Lek bitcoin wallet Chivo heeft mogelijk grote gevolgen

Op 23 april heeft hackergroep “CiberInteligenciaSV” namelijk een deel van de programmeercode van de crypto wallet Chivo geopenbaard. Zij publiceerde dit op het hack-forum “BreachForums”.

Ook werd er een ander bestand gedeeld, dat informatie bevat over de programmeercode en VPN gegevens van de Chivo pinautomaten. Deze pinautomaten worden door de inwoners van El Salvador gebruikt om bitcoins (BTC) uit hun Chivo wallets op te nemen.

Groot lek van persoonlijke gegevens

Voor het recente lek heeft de hackersgroep al eerder deze maand een grote hoeveelheid persoonlijke gegevens gedeeld met het publiek. De gegevens van maar liefst 5,1 miljoen Salvadorianen kwamen hierdoor op straat te liggen.

Via een bericht op de website X van 22 april, waarschuwde het lokale cyberbeveiligingsproject “VenariX” al voor een aanstaand lek. In het Telegram kanaal van de hackersgroep werd namelijk al gesproken over het plan om een deel van de programmeercode achter Chivo te openbaren.

BTC als goedgekeurd betaalmiddel

El Salvador was in september 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin als wettig betaalmiddel bestempelde. Hierdoor werd het mogelijk om in het land betalingen te verrichten met de digitale munt.

Destijds promootte de overheid van El Salvador de crypto wallet van Chivo als de officiële bitcoin wallet voor haar inwoners. Dit had onder andere te maken met het feit dat de aanbieder de mogelijkheid gaf om bitcoins uit deze wallets te pinnen bij speciale pinautomaten. Ondanks de moeizame start van de Chivo wallet, waarin gebruikers veel last hadden van foutmeldingen, wordt het momenteel door veel inwoners gebruikt.

Over de hacks van de hackersgroep heeft de overheid van El Salvador nog altijd geen uitspraken gedaan. Hierdoor lijkt er vanuit de crypto industrie een groeiende verwarring over de huidige situatie.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 29

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment