Bitcoin verliest terrein in crypto markt met opmerkelijk dieptepunt

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) legt het de laatste tijd af tegen altcoins. Altcoins zoals ethereum (ETH) presteren simpelweg beter dan bitcoin, en als gevolg neemt de koning der cryptocurrencies een steeds kleiner deel van de markt in beslag. De bitcoin dominantie heeft nu voor het eerst in meer dan een jaar een lager dieptepunt neergezet.


Hoe je jouw familieleden kunt overtuigen van Bitcoin aan het kerstmaal

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin dominantie daalt 4% in 20 dagen

De bitcoin dominantie bevindt zich al sinds de start van het jaar in een sterke opwaartse trend. Het afgelopen jaar heeft de focus van crypto-investeerders voornamelijk bij bitcoin gelegen, grotendeels veroorzaakt door de mogelijke komst van Bitcoin beursfondsen, ofwel spot Exchange Traded Funds (ETF’s).

Al sinds september vorig jaar is er een positieve trend waarneembaar, gekenmerkt door steeds hogere pieken en dalen. Gisteren heeft de bitcoin dominantie echter voor het eerst in meer dan een jaar tijd weer een lager dieptepunt neergezet. De dominantie dook namelijk onder de 51,71 procent, wat de low was van halverwege november.

Sindsdien is de dominantie zelfs nog verder afgezakt, tot een absoluut dieptepunt van 51,11 procent. Dit is het laagste punt sinds 16 oktober. Opmerkelijk genoeg bereikte de bitcoin dominantie op 6 december nog een jaarlijks hoogtepunt van 55,26 procent.

De bitcoin dominantie wordt berekend door de marktkapitalisatie van bitcoin te delen door de totale crypto-marktkapitalisatie. Een daling van de dominantie impliceert dat investeerders meer kapitaal inzetten op andere cryptomunten.

Bitcoin vs ethereum en andere crypto

De bitcoin dominantie heeft vandaag een flinke tik gekregen. De dag werd geopend met een dominantie van 51,74 procent, maar staat inmiddels op 51,44 procent. Zoals eerder benoemd is er een dieptepunt van 51,11 procent bereikt.

Terwijl bitcoin ‘slechts’ 2,54 procent in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden, hebben verschillende grote altcoins een grotere koerssprong achter de rug. Zo is ethereum (ETH) met 6,40 procent gestegen, build ‘n build (BNB) met 5,59 procent en cardano (ADA) met 6,81 procent.

Voor begin januari staat de waarschijnlijke goedkeuring van verschillende Bitcoin beursfondsen op de agenda. De meesten binnen het crypto-land zijn overtuigd van positief gehoord vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Wellicht dat bitcoin hierdoor opnieuw in het middelpunt van de aandacht komt te staan, wat de dominantie vanzelfsprekend ten goede zou komen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment