bitcoin verliest cruciale steun, wat is de volgende zet?

Louise de Graaf


Goedendag en welkom bij deze koersanalyse, die educatief van aard is en niet als financieel advies bedoeld is. Met de start van een nieuwe maand kijken we terug op april, waarin we zagen dat de marktsentimenten verschoven zijn van extreme hebzucht naar neutraliteit. 

Dit neutrale sentiment kan, in mijn ogen, een positieve invloed hebben op het verdere verloop van de bullmarkt. Paniekverkopen in een angstige markt zijn vaak een signaal dat een bodem nabij is.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verwachtingen voor de bitcoin (BTC) Koers

Gisteren zagen we nog een neutraal sentiment, maar de grote vraag is hoe dit zich zal ontwikkelen met de Federal Reserve bijeenkomst die vanavond plaatsvindt. Jerome Powell’s opmerkingen kunnen de crypto-markt aanzienlijk beïnvloeden, vooral met de huidige zorgwekkende economische indicatoren zoals de CPI-cijfers en een krimpende economie.

Op korte termijn zou een bullish uitspraak van Powell kunnen leiden tot een sterke koersstijging, aangezien veel beleggers momenteel short posities innemen. Dit zou een klassiek geval kunnen zijn van een short squeeze, waarbij late shorts gestraft worden door een plotselinge koersstijging. Toch blijft de vraag bestaan of dit slechts een tijdelijke bounce zal zijn of het begin van een duurzamer herstel.

In de context van historische halvings, zoals die van 2012 en 2016, zien we vaak een sterke stijging voorafgaand aan de halving, gevolgd door een dump. Dit patroon suggereert dat we mogelijk in een post-halving dumpfase zitten, die uiteindelijk plaats zal maken voor een nieuwe opwaartse trend.

Langetermijn vooruitzichten

Hoewel de huidige marktsituatie enige zorgen baart, is het belangrijk om de bredere perspectieven in ogenschouw te nemen. De correctie die we nu zien, zou kunnen uitmonden in een hogere bodem, wat een voortzetting van de bullmarkt zou signaleren. 

Bovendien kan een herstel van boven de kritieke supportniveaus leiden tot hernieuwde bullish sentimenten, die de prijs verder zouden kunnen opdrijven. Het handhaven van een evenwichtige kijk op zowel korte als lange termijn indicatoren is cruciaal voor het bepalen van onze posities in deze volatiele markt.

Concluderend, terwijl de dagelijkse en lagere tijdsbestekken een bearish scenario laten zien, blijf ik op lange termijn bullish. De markt vertoont tekenen van een gezonde correctie binnen een langere bullmarkt. Kortom, ondanks de huidige neerwaartse trend, zie ik dit als een potentieel koopmoment, kijkend naar de hogere timeframes en de algemene marktgezondheid.


Bitcoin koers klapt samen met de aandelen van Meta en Nvidia omlaag

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.


Post Views: 578Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment