bitcoin vast op $71.000, altcoins houden zich gedeisd

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers zet ook vandaag zijn saaie prijsactie rond de $71.000 voort. De week begon met een explosieve stijging voorbij $70.000, maar sinds dinsdag blijft de koers steken op $71.000. Altcoins lijken momenteel de volgende grote beweging van bitcoin af te wachten, en vertonen opvallend weinig beweging.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,787 biljoen dollar, wat 0,8% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 65.346 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 71.099 dollar. Bitcoin heeft nu 50,3% van de markt in handen. Dit percentage is nagenoeg hetzelfde als gisteren.
 • Er is voor 79,81 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, wat een daling van bijna 20% markeert sinds gisteren.

Terwijl bitcoin nipt in het groen kleurt, doet ethereum (EH) het ietsje beter. Sinds de goedkeuring van ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde staten zit de koers al vastgeklampt aan de $3.800, en ook vandaag slaagt de altcoin er niet in om zich van dit prijslevel te distantiëren.

Volgens analist Wessel Kersting, bekend uit onze Discord community, is het cruciaal voor ethereum om niet veel verder weg te zakken vanaf zijn huidige prijs van vlak boven de $3.800 om positief momentum te behouden:

‘’ETH beweegt sinds 30 mei in een zijwaartse range met pieken rond de $3.840. Gisteren leek het erop dat we zouden uitbreken en een nieuwe lokale piek zouden maken. Op dit moment willen we graag zien dat we de zone tussen $3.815 en $3.840 gebruiken als steun, waarna interessante mogelijke koopkansen zich kunnen voordoen. Als we dit niveau kunnen vasthouden, hebben we van weerstand steun gemaakt, wat een enorm bullish teken is.’’

De hardste crypto stijgers, waaronder mantle (MNT)

Het leeuwendeel van de markt gaat bitcoin achterna met een nipte prijsstijging. Enorme uitblinkers zijn er vandaag niet, maar verschillende altcoins hebben een significante prijssprong gemaakt. De grootste stijgers uit de top 50 zijn mantle (MNT), injective (INJ) en bitcoin cash (BCH). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Mantle (MNT): +5,67%
 • Injective (INJ): +7,40%
 • Bitcoin cash (BCH): 3,24%
 • Bittensor (TAO): 3,53%
 • Pepe (PEPE): +2,65

De hardste crypto dalers, waaronder kaspa (KAS)

Er zijn tevens talloze cryptomunten die vandaag een uitglijder hebben gemaakt. Opnieuw ontsnappen we echter aan hevige prijsbewegingen. De grootste top 50 dalers zijn kaspa (KAS), uniswap (UNI) en arweave (AR). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Kaspa (KAS): -4,22%
 • Uniswap (UNI): -3,98%
 • Arweave (AR): -3,64%
 • Chainlink (LINK): -1,75%
 • Immutable (IMX): -1,68%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Robinhood, een van de meest populaire beleggingsbrokers in de Verenigde Staten, heeft vandaag aangekondigd crypto exchange Bitstamp te verwerven voor een totaalbedrag van $200 miljoen. De deal zal naar verwachting in het eerste helft van volgend jaar worden afgerond.

Bitstamp is een in 2011 opgerichte cryptobeurs dat onder andere een licentie van De Nederlandsche Bank (DNB) in handen heeft.

De overname wordt beschouwd als een strategische zet van de brokergigant om zijn wereldwijde cryptodiensten te versterken.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment