Bitcoin strategie helpt Jörgen aan 150% winst

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen kunnen verleidelijke rendementen bieden voor investeerders. Hogere potentiële rendementen gaan echter hand in hand met een verhoogd risico. De Zweedse investeerder Jörgen Barrelöv hanteert om die reden een gediversifieerd portfolio met een uitgebreide strategie om met een lager risico alsnog indrukwekkende winsten na te streven. Vorig jaar sleepte Jörgen 150,64 procent winst binnen, en je kunt zijn portfolio volgen en kopiëren op handelsplatform eToro.

Copy Trading komt niet overeen met beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Portfolio met crypto en aandelen

Jörgen is naar eigen zeggen een ‘’actieve middellangetermijnbelegger die zich richt op gestage groei’’. Hij is een populaire eToro-investeerder met 3.800 trouwe volgers en 549 kopieerders.

Jörgen gelooft in de waarde van crypto en de onderliggende blockchaintechnologie, maar erkent het hoge risicogehalte wat ermee gepaard gaat. Om die reden heeft hij een bescheiden deel van zijn portfolio toegewezen aan digitale activa, terwijl het overige deel geïnvesteerd is in aandelen.

Bitcoin vertegenwoordigt met afstand zijn grootste crypto-positie, met 20,37 procent van zijn portfolio. Zijn andere crypto holdings zijn cardano (ADA), chainlink (LINK), ethereum (ETH) polygon (MATIC) en cosmos (ATOM).

Binnen de aandelenwereld spreid Jörgen óók zijn risico. Vanwege zijn Bitcoin-overtuiging bezit hij veel  aandelen die enige relatie hebben tot ‘s werelds grootste crypto. Zo bezit hij MicroStrategy (MSTR), de grootste beursgenoteerde Bitcoin-bezitter, Bitcoin miner Cleanspark (CLSK) en Block (SQ), het bedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey dat Bitcoin op verschillende manieren integreert.

Om zijn risico af te dekken bezit Jörgen tevens aandelen van bedrijven met reusachtige marktkapitalisaties, zoals Apple (AAPL), Amazon (AMZN), Microsoft (MSFT), Alibaba (BABA) en Tesla (TSLA).

Door zijn geld op deze manier te spreiden verlaagt hij significant zijn risico, terwijl hij nog steeds sterk profiteert van het enorme potentieel van bitcoin, altcoins en veelbelovende bedrijven.

Doordacht strategie; volg en kopieer

De beleggingsbeslissingen van Jörgen zijn voornamelijk gebaseerd op nieuws, fundamentele analyse en technische analyse. Hij struint voortdurend op zowel de crypto- als aandelenmarkt voor activa die ondergewaardeerd zijn of een goed groeipotentieel hebben. Bovendien maakt hij gebruik van de populaire Dollar Cost Averaging (DCA) strategie, waarbij hij zijn aan- en verkopen spreidt over meerdere momenten.

Zoals gezegd heeft Jörgen vorig jaar een rendement van 150,63 procent behaald. Ook dit jaar loopt weer op rolletjes, met een huidige winst van 38.68 procent. Op handelsplatform eToro kun je zonder enige moeite dezelfde resultaten als Jörgen binnenslepen. Op het populaire platform kun je namelijk Jörgen, en duizenden andere handelaren, volgen en de transacties kopiëren. Door een gratis account aan te maken, kun je zelf de mogelijkheden verkennen.


eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen en crypto-activa aanbiedt, als ook handel in CFD’s.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en gepaard gaan met een hoog risico om snel geld te verliezen vanwege hefboomwerking. 50% van de retail beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken, en of u het hoge risico kunt dragen om uw geld te verliezen.

Deze communicatie is alleen bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling. Eerdere prestaties zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Copy Trading staat niet gelijk aan beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en in sommige EU-landen ongereguleerd. Geen consumentenbescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en doet geen uitspraken en aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is voorbereid door onze partner met gebruik van publiekelijk beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.


Post Views: 2.577Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment