Bitcoin stort in na FOMC tot cruciale $67.000, toncoin stijgt hard

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft een enorm volatiele dag achter de rug die in deceptie is geëindigd. De bitcoin koers schoot in de middag als een raket de lucht in na lager dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde Staten, maar in de avond werd het hele feestje verpest door Fed-voorzitter Jerome Powell die nog altijd niet is overgegaan op een meer milde toon.

BTC koers terug bij af

De bitcoin koers bevindt zich momenteel weer op hetzelfde niveau als 24 uur geleden, vlak boven zijn cruciale $67.000. De afgelopen dag heeft de koers echter allesbehalve stilgestaan.

Om 14:30 werden de nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten naar buiten worden gebracht in de vorm van de welbekende consumentenprijsindex (CPI). Een aantal uurtjes eerder begon de koers van bitcoin al langzaam omhoog te klimmen, tot nipt onder de $68.000.

De cijfers kwamen op ieder front lager binnen dan verwacht, wat de bitcoin koers direct tot voorbij zowel $68.000 als $69.000 stuwde. Het scheelde slechts een haartje of ook de volgende halte van $70.000 werd aangetikt.

Om 20:00 uur stond vervolgens een nieuw rentebesluit vanuit het Federal Open Market Committee (FOMC) op de agenda. Geheel zoals verwacht heeft het beleidsorgaan van de Amerikaanse centrale bank besloten om het huidige tarief van 5,25% – 5,50% in stand te houden. Na het besluit maakte bitcoin een kleine uitglijder tot vlak boven de $69.000.

De grote koersval werd echter veroorzaakt door Powell die om 20:30 uur achter het spreekgestoelte kroop. Uit zijn toespraak blijkt dat de bank voorzichtig blijft en niet te snel wil handelen wat betreft renteverlagingen. In  plaats van twee renteverlagingen verwacht de markt nu slechts één verlaging dit jaar.

Investeerders hadden gehoopt op een iets mildere en optimistische Fed-voorzitter. De teleurstelling werd direct zichbaar in de bitcoin koers, die vlak na de persconferentie een forse duikvlucht maakte tot enkele honderden dollars boven de $67.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

$67.000 markeert een cruciale steunzone voor BTC, die tot op heden zijn werk uitstekend verricht. Mocht dit level verloren raken, ligt een daling richting $60.000 op de loer. Op de weg omhoog ligt rond de $69.000 de eerstvolgende weerstand voor BTC.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.570 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.591. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,68% in de min.

Toncoin blinkt uit met 9% stijging

De meeste altcoins hebben een vergelijkbare prijsactie als bitcoin laten zien en staan nu iets hoger dan gisteren.

Kijkend naar de tien grootste cryptomunten, dan kleuren uitsluitend ethereum (ETH) en BNB (BNB) in het rood. De twee giganten zijn met verwaarloosbare percentages onderuit gegaan van nog geen 0,10%.

De rest staat stuk voor stuk in de plus, en doen het zelfs allemaal beter dan bitcoin. Solana (SOL) is de afgelopen 24 uur met 1,31% gestegen, dogecoin (DOGE) met 3,14% en cardano (ADA) met 1,79%.

Toncoin (TON) is de grote winnaar van vandaag met een koerssprong van maar liefst 8,66%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment