Bitcoin stijgt richting weerstandszone, belangrijke dag voor de boeg

Louise de Graaf


De cryptomarkt kleurt vandaag nipt in het groen Deze week staat wordt gekenmerkt door consolidatie en tot nu toe wordt dat doel actief nagestreefd. Bitcoin (BTC) beweegt al een tijdje in een prijsrange en lijkt weer op weg te zijn naar de bovenste trendlijn. Bovendien wordt er vandaag belangrijke data uit de Verenigde Staten naar buiten gebracht. In deze ochtendupdate komt alles aan bod zodat je goed voorbereid de dag kunt beginnen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin koers herstelt van daling

Allereerst de bitcoin koers. Bitcoin beweegt sinds 11 december in een handelsbereik tussen grofweg 40.200 dollar en 43.400 dollar. Terwijl de koers zich maandag nog aan de onderkant van dit bereik bevond, bereikte bitcoin gisteren de bovenkant. Sterker nog, bitcoin steeg tot een absolute piek van 43.493.

In de namiddag raakte bitcoin verzeild in een neerwaartse trend, waardoor het binnen enkele uren tot een dieptepunt van vlak boven de 41.800 dollar was gezakt. Dit komt overeen met de middellijn van het huidige bereik waarin bitcoin zich bevindt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Dit steunniveau heeft zichzelf vooralsnog bewezen aangezien de koers sinds het bereiken van dit prijslevel sterk is opgeveerd. De koers lijkt zelfs op weg om wederom, net als gister, het weerstandsniveau van rond de 43.400 dollar te gaan testen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 42.926 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit 39.171.

Cardano en dogecoin dalen, terwijl BNB stijgt

Het gros van de crypto markt staat iets lager dan 24 uur geleden. Ethereum (ETH) is met 1,39% gedaald, ripple (XRP) met 0,30% en dogecoin (DOGE) met 2,39%. Cardano (ADA) heeft met een daling van 4,47% het meeste in moeten leveren de afgelopen dag.

Niet alles in de top 10 kleurt vandaag rood. Zo is avalanche (AVAX) met 0,44% gestegen en mag build n’ build (BNB) zichzelf de winnaar van de dag noemen met een stijging van 3,58%.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,28  SOL of 35,49 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag zullen verschillende belangrijke economische indicatoren uit de VS gepubliceerd worden.

Als eerste wordt om 16:00 uur het CB Consumentenvertrouwen van de afgelopen maand naar buiten gebracht. Dit is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen. Er wordt een waarde van 103,8 verwacht, terwijl deze vorige maand op 102,0 binnenkwam.

Op hetzelfde tijdstip wordt tevens de Bestaande Huizenverkopen van de maand november gedeeld. De verwachting ligt op 3,78 miljoen. Voor oktober werd er een waarde van 3,79 miljoen geregistreerd.

Tot slot wordt om 16:30 de wekelijkse Ruwe Olievoorraden bekendgemaakt.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment