bitcoin stijgt hard, solana stormt top 5 binnen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is hard gestegen en heeft een belangrijk weerstandsniveau doorbroken. De rest van de crypto markt wordt meegetrokken en kleurt significant in het groen. Het gros van de altcoins heeft een minder grote stijging dan bitcoin achter de rug, maar er zijn enkele grote uitblinkers. Binnen de top 10 springt solana (SOL) erbovenuit, waardoor het zichzelf de 5e grootste munt van de industrie mag noemen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Blik op de markt

De totale marktkapitalisatie van de crypto markt is de afgelopen 24 uur met 2,60% gestegen tot 1,64 biljoen dollar. Er is voor 61,93 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit betreft een toename van 4,94% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 3,61% gestegen tot een huidige prijs van 43.883 dollar. Bitcoin is daarmee de grootste cryptovaluta en vertegenwoordigt nu 52,5% van de totale markt. Dit percentage is iets gestegen ten opzichte van de 52% van gisteren.

Hardste crypto stijgers

De gehele lijst van top 50 cryptomunten kleurt groen. Met een stijging van 27,25% mag stacks (STX) zichzelf de hardste stijger van vandaag noemen. Op plek 2 staat near protocol dat 22,57% hoger staat dan 24 uur geleden. De top 3 wordt aangevuld met vechain (VET) dat 11,19% is gestegen.

Veel aandacht gaat momenteel uit naar solana. De populaire altcoin is met een stijging van 8,24% veruit de best presterende munt binnen de top 10. Dankzij de grote sprong heeft solana voor de eerste keer ooit XRP ingehaald wat betreft totale marktkapitalisatie. Met een marktkapitalisatie van 34,1 miljard dollar neemt solana nu plek 5 in beslag van grootste munten uit de sector.


Bitcoin en crypto stijgen hard dankzij Amerikaanse centrale bank

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hardste crypto dalers

Zoals gezegd is geen enkele top 50-cryptomunt gedaald de afgelopen 24 uur. Binnen de top 100 zijn er echter wel zeldzame dalers op te merken. FTX token (FTT) is met een daling van 8,76%  de grootste verliezer van de dag. Op plek 2 en 3 staan terra classic (LUNC) en woo network (WOO), die met respectievelijk 4,97% en 3,46% zijn gedaald.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

$159 miljoen crypto liquidaties

Data van Coinglass laten zien dat de prijsstijging van bitcoin de afgelopen dag voor 159,40 miljoen dollar aan liquidaties heeft gezorgd bij meer dan 53.000 handelaren. Meer dan 62 miljoen dollar daarvan betrof long-posities, terwijl zo’n 97 miljoen dollar bestond uit short-posities.

In de afgelopen 4 uur, waarin de bitcoin koers hard is gestegen, werden voor 70,78 miljoen dollar aan posities geliquideerd. 59,44 miljoen dollar bestond uit short-posities, wat in zekere zin heeft bijgedragen aan de koerssprong.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment