Bitcoin stijgt hard en knalt door $44.000, crypto markt bloeit op

Louise de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) staat voor het eerst in ongeveer een maand tijd weer boven de 44.000 dollar. Bitcoin heeft zijn driehoekspatroon aan de bovenkant verlaten en heeft hiermee een einde gemaakt aan zijn lange consolidatiefase. In deze ochtendupdate bespreken we de explosieve koersbeweging van bitcoin en werpen we een blik op de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin koers schiet omhoog

Al meer dan een week bewoog bitcoin in een zogeheten ‘descending triangle’, een driehoekspatroon met steeds lagere hoogtepunten en steeds hogere dieptepunten. Gisteren aan het eind van de middag begon de koers plotseling te stijgen, waardoor de bovenste trendlijn gepasseerd werd.

Rond 18:00 uur hing de koers nog om en nabij de 43.000 dollar, maar iets na 21:00 uur werd de grens van 44.000 dollar gepasseerd. Na middernacht resulteerde een nieuwe stijging in een koerspiek van bijna 44.800 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De laatste keer dat bitcoin op een dergelijke prijs stond was op 12 januari, slechts 2 dagen na de historische goedkeuring van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s).

Ondanks het feit dat bitcoin op hogere prijzen heeft gestaan de afgelopen maanden, zijn de wekelijkse candles iedere keer onder de 44.000 dollar afgesloten. Mocht de huidige week boven de 44.000 dollar geëindigd worden, dan zou dit een erg bullish signaal zijn.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 44.526 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 41.220. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,79% in de plus.

Top 10 crypto schiet omhoog, solana en cardano in de schijnwerpers

De prijsstijging van bitcoin heeft de rest van de markt een flinke boost gegeven. Bijna alle grote altcoins kleuren momenteel groen.

De gehele top 10 cryptomunten staat significant hoger dan 24 uur geleden. Zo is ethereum (ETH) 2,61% gestegen, ripple (XRP) met 2,01% en dogecoin (DOGE) met 2,16%.

Solana (SOL) en cardano (ADA) zijn de grootste winnaars van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 5,84% en 5,08%.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,98 ADA of 21,06 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment