Bitcoin sterk boven $71.000, toncoin overstijgt cardano na aankondiging

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) schoot gisteren in de ochtend uit het niets hard de lucht in. Dankzij een stijging van 5% bereikte de koers een piek van boven de $72.000. De rest van de dag heeft bitcoin beetje bij beetje in moeten leveren. $71.000 is desalniettemin een sterke bodem gebleken. Het gros van de cryptomarkt heeft een gelijkwaardig patroon vertoont. Toncoin (TON) daarentegen blijft het gaspedaal intrappen nadat gisteren een belangrijke aankondiging werd gedaan.

Bitcoin bereikt hoogste prijs in bijna een maand

Bitcoin passeerde gisteren rond 09:00 uur de grens van $70.000, waarna het erg snel ging. Vlak na 11:00 uur werd de $72.000 veroverd, voor het eerst sinds 15 maart. Na de piek van zo’n $72.700, dat rond 14:00 uur werd aangetikt, zwakte de koers iets af. Bitcoin raakte zijn momentum kwijt en daalde tot onder de $72.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Laat vannacht heeft bitcoin tot twee keer toe de $71.000 getest. Vooralsnog blijkt dit steunniveau sterk genoeg te zijn. Mocht de koers hier alsnog doorheen zakken, ligt rond de $69.000 de volgende belangrijke halte.

Op de weg omhoog is de recordprijs van $73.800, van 14 maart, plotseling binnen handbereik komen te liggen. Bitcoin heeft nog maar een stijging van minder dan 4% nodig om een nieuwe all-time high neer te zetten.

Opvallend is dat de bitcoin spot Exchange-Traded Funds gisteren een bijzonder slechte dag hebben beleefd. Alle fondsen tezamen verloren gisteren maar liefst $223,8 miljoen, zo blijkt uit data van Farside Investors. Het betreft een van de slechtste dagen sinds de lancering op 11 januari.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 71.017 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 65.417. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,09% in de plus.

Toncoin gaat als een raket

Toncoin (TON) steelt momenteel de show in het cryptoland. De aan Telegram verwante altcoin staat maar liefst op een 27,13% hogere prijs dan 24 uur geleden. De prijsexplosie heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het nieuws dat The Open Network, in samenwerking met Hashkey en Oyster Labs, een eigen smartphone op de markt zullen brengen. Gisteren werd de zogenoemde Universal Basic Smartphone (UBS) geïntroduceerd, die zal dienen als belangrijke toegangspoort voor de massale adoptie van op TON-gebaseerde Web3-projecten.

Toncoin heeft zelfs cardano (ADA) ingehaald wat betreft marktkapitalisatie, en is nu de 9e grootste crypto van de sector.

Andere top 10-cryptomunten hebben ook forse stijgingen beleefd de afgelopen dag. Zo is ethereum (ETH) met 7,60% gestegen, ripple (XRP) met 4,14% en cardano met 4,55%. Niet iedereen kleurt echter groen. Dogecoin (DOGE) en BNB (BNB) zijn beiden nipt onderuit gegaan, met respectievelijk 0,70% en 0,42%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment