Bitcoin start de week rood, terra classic (LUNC) daalt na slecht nieuws

Louise de Graaf


Het afgelopen weekend was rustig voor bitcoin (BTC), echter begon het de nieuwe week met een dip. Hoe staat de bitcoin koers er op dit moment voor en welk nieuws is voor nu belangrijk? We zetten het voor je uiteen in deze marktupdate.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin begint nieuwe week met daling na rustig weekend

Op de grafiek is te zien hoe de bitcoin koers dit weekend rustig heeft doorgebracht. De koers maakte geen onverwachte bewegingen, maar begon de nieuwe week wel met wat volatiliteit.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap.

Gedurende het weekend handelde BTC vlak onder het prijsniveau van $42.000. Afgelopen nacht begon de koers te dalen, waarna het een dieptepunt vond bij $40.663, zo’n 2,5% lager dan 24 uur geleden.

Bitcoin kon vanaf dit dieptepunt al iets opveren en handelt op dit moment op een prijs van $41.200 op crypto exchange Coinbase. De bitcoin prijs in euro komt daarmee uit op €37.806 op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo.

Bitcoin voorkomt voor nu doemscenario op wekelijkse grafiek

Zoomen we verder uit dan is te zien dat bitcoin op de wekelijkse grafiek voor de tweede week op rij daalt. Het lijkt er daarmee op dat veel investeerders hun winst pakken na het grote bitcoin ETF nieuws. Desalniettemin is de prijs waarmee de crypto de week afsloot nog binnen het bereik waar crypto-analist Rekt Capital naar kijkt.

Artikel gaat verder onder de X-post.

Rekt Capital stelt dat de koers vorige week in eerste instantie inderdaad onder het bereik terechtkwam. Zou de koers de week onder het onderste niveau van dit prijsbereik hebben afgesloten dan zou dit “bearish zijn en kan dit het begin van een verder breakdown-proces betekenen,” aldus de analist in zijn post op X.

Of bitcoin ook daadwerkelijk weer binnen het bereik terecht kan komen blijft afwachten. Wel is te zien dat de koers op bijvoorbeeld de 4-uurs grafiek een hogere low heeft weten te vormen.

Bitcoiners nemen winst

On-chain analist James van Straten benadrukt in een post op X de aanname dat een significante groep investeerders op dit moment winst neemt. Volgens zijn analyse is de huidige periode “de langste periode waarin investeerders winst pakken in de afgelopen 5 jaar, ongeveer 90 dagen.”

De analist verwacht dat dit niet lang meer zal duren, zolang de koers rond het huidige niveau boven de $40.000 blijft handelen.

Benieuwd welke dagen deze week belangrijk kunnen zijn? Zowel woensdag en donderdag kunnen cruciaal worden. Lees in dit overzicht waarom.

SEI, Terra Classic dalen hard in rode cryptomarkt

Ten slotte nog een korte blik op de cryptomarkt. Harde dalers zijn op dit moment sei (SEI) met -7,8% en terra classic (LUNC) met -4,7%. Laatstgenoemde heeft mogelijk last van het recente nieuws dat de Terraform Labs officieel faillissement heeft aangevraagd.

Binnen de top 10 is het beeld over het algemeen hetzelfde; de meeste altcoins dalen met ongeveer 2% in waarde. Ethereum (ETH) staat 1,7% in de min en is $2.427 waard.


Bitcoin maakt scherpe daling tot steunzone, en stuitert terug

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20 ripple (XRP)! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment