Bitcoin schiet omhoog door Amerikaans nieuws, een positief signaal?

Louise de Graaf


De bitcoin koers schoot gisteren omhoog, nadat bekend werd dat het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten een stuk lager was dan verwacht (8,06 versus 8,30 miljoen). Dat legt extra gewicht op de schaal voor het scenario waarin de Amerikaanse centrale bank sneller moet beginnen met het verlagen van de rente, omdat de economie verzwakt.

Komende vrijdag cruciaal

Het lijkt echter nog te vroeg om te claimen dat de Amerikaanse arbeidsmarkt dusdanig verzwakt is dat snelle(re) renteverlagingen te verantwoorden zijn. Komende vrijdag kan weleens extra bevestiging (of het tegenovergestelde brengen).

Vrijdag staat namelijk het maandelijkse werkloosheidscijfer op het programma. Op dit moment ligt de werkloosheid al 27 maanden onder de 4% wat de langste reeks onder dat niveau is sinds 1967.

De verwachting is dat de werkloosheid vrijdag binnenkomt op 3,9% wat zou betekenen dat we de langste reeks sinds het record van 1951 te pakken hebben. Wat dat betreft lijkt het nog te vroeg om te spreken van een zwakke arbeidsmarkt.

Image

Wat dat betreft zijn alle ogen dus gericht op komende vrijdag. Krijgen we dan wederom zwakke data voor de Amerikaanse arbeidsmarkt? Dan kan bitcoin weleens heel groen het weekend inschieten.

Waarom is een zwakke arbeidsmarkt goed voor bitcoin?

Een zwakke arbeidsmarkt is goed voor bitcoin (op dit specifieke moment), omdat de inflatie nog altijd een probleem is. Als mensen echter hun banen gaan verliezen en de arbeidsmarkt verzwakt, dan neemt ook het vermogen van de Amerikaanse consument om te spenderen af.

In theorie neemt daardoor de opwaartse druk op de inflatie af en dat zou de weg vrij kunnen maken voor renteverlagingen.

Het is op dit moment echter nog te vroeg om conclusies te trekken over deze ontwikkeling. Ook voor volgende week staat er met de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) weer een belangrijk moment op het programma.

Duidelijkheid is er nog niet, maar we krijgen nu wel een reeks met hele belangrijke datapunten, die mogelijk de rest van het jaar gaan bepalen voor de bitcoin koers.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis


Post Views: 366

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment