Bitcoin schiet omhoog, altcoins profiteren

Louise de Graaf


De cryptomarkt kleurt vandaag weer bijna volledig groen. Bitcoin (BTC) lijkt te zijn begonnen aan een nieuwe stijging en staat weer ruim boven de $70.000. Altcoins profiteren van het hernieuwde postieve sentiment en noteren veelal ook mooie stijgingen, waaronder opnieuw bepaalde populaire memecoins.


Bitcoin koers wankelt, solana en zijn grootste memecoin stijgen hard

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met een mooie 3,4% gestegen tot $2,81 biljoen in de afgelopen 24 uur. 

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €65.712 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 2,48%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $71.411.

De hardste stijgers, waaronder WIF

Dogwifhat (WIF), VeChain (VET) en Toncoin (TON) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top. 

 • WIF is met 13% gestegen tot $4,11
 • VET is met 9% gestegen tot $0,0467
 • TON is met 9,4% gestegen tot $5,86

Alledrie nette stijgingen, en opnieuw weet de populaire memecoin WIF zich te profileren. De afgelopen maanden waren een knotsgekke tijd voor de altcoin, maar moest ook een forse stap terug doen. Vandaag staat WIF dus weer dik in het groen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

 • Advertentie
 • Anycoin Direct

De hardste dalers, waaronder SHIB

Injective (INJ), shiba inu (SHIB) en solana (SOL zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 1,6%, 1% en 1% gedaald.

De dalingen vallen dus op zijn zachtst gezegd behoorlijk mee. Als de hardste daler van vandaag slechts 1,6% in het rood staat betekent dat over het algemeen een goede dag voor de cryptomarkt. Opmerkelijk is uiteraard wel SHIB in deze lijst, terwijl andere memecoin WIF het juist erg goed doet vandaag.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers. 

Pak €10,- gratis!


Bitcoin koers stijgt boven $70.000, analist deelt verwachting

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met de toekomst van de BTC koers. Volgens een belangrijke indicator voor handelaren staat de koers namelijk op het punt om verder naar boven te schieten. De ‘Bollinger Bands’ signaleren een buitengewoon goede nabije toekomst voor de koning der crypto.

Sterker nog, de indicator suggereert dat de koers van BTC de komende maanden zou kunnen verdubbelen. Dat zou een prijs per bitcoin betekenen van ruim boven de $100.000.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment