Bitcoin prijsdaling ‘onvermijdelijk en nodig’, waarschuwen analisten

Louise de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) is gedurende de eerste dagen van de week als een raket de lucht in geschoten, waardoor de 50.000 dollar voor het eerst sinds december 2021 weer werd doorbroken. Al sinds woensdag vecht bitcoin met het weerstandsniveau van om en nabij de 52.000 dollar, en volgens analisten van Swissblock kunnen we ons op gaan maken voor een neerwaartse trend.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Noodzakelijke bitcoin correctie

Woensdag steeg de bitcoin koers met meer dan 4 procent tot grofweg 52.000 dollar. Een dag later werd nog een kortstondige piek van zo’n 52.800 dollar aangetikt, waarna een daling de koers terugbracht tot onder de 51.000 dollar.

Al snel steeg de koers terug tot vlak onder de 52.000 dollar, waar het tot het moment van schrijven consolideert.

Vooralsnog heeft de weerstandszone van 52.000 dollar een verdere stijging weten te voorkomen. Analisten van Swissblock hebben afgelopen vrijdag in een marktupdate, ingezien door CoinDesk, gewaarschuwd voor een aanstaande correctie.

“Een terugval lijkt onvermijdelijk en noodzakelijk gezien de recente snelle stijging van ongeveer 33% in de afgelopen weken, wat wijst op een niet-duurzame rally,” zo schrijven de analisten.

Ze hebben het echter over een gezonde ‘korte termijn dip’, die investeerders een mooie koopkans kan bieden. Zolang bitcoin zijn steun rond de 47.500 dollar kan behouden, liggen hogere prijzen in het verschiet volgens Swissblock.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op 51.740 dollar, wat meer dan 7 procent hoger is dan aan het begin van de week.

Recordinstroom BTC ETF’s

De belangrijkste reden voor bitcoin’s koersexplosie van de afgelopen tijd is de verpletterende instroom van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), die vorige maand zijn intrede maakten tot Amerikaanse beurzen.

Afgelopen week hebben alle fondsen samen bijna 2,3 miljard dollar aan nieuw kapitaal aangetrokken. Deze netto-instroom overtreft elke andere ETF op de markt. Het was bovendien de meest succesvolle week sinds de lancering op 11 januari. De gemiddelde netto-instroom per dag kwam afgelopen week op zo’n 454 miljoen dollar uit.

Verreweg het grootste deel stroomde richting het fonds van BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder. Met een netto-instroom van ongeveer 1,7 miljard dollar bezit BlackRock nu ruim 6,2 miljard dollar aan bitcoins.


Post Views: 138Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment