Bitcoin prijs naar nieuw record als dit patroon uitkomt

Louise de Graaf


De grootste cryptocurrency munt heeft op dit moment veel moeite om de stijgende lijn weer op te pakken. Een oplettende cryptohandelaar laat via social media platform X weten dat bitcoin (BTC) mogelijk toch een positief patroon aan het vormen is.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Inverse head-and-shoulder op bitcoin grafiek

Een zogenoemde inverse head-and-shoulders lijkt zich voor bitcoin te vormen, wanneer de prijs niet direct door de grens van 67.500 dollar heen schiet. Het gespiegelde patroon bestaat uit drie onderdelen: een schouder, een hoofd en een schouder. Oftewel een kleine dal, een groter dal en weer een kleiner dal.

Wanneer dit patroon in normale vorm voorkomt, duidt dit meestal op een stijgende trend die omdraait naar een dalende trend. In dit geval is het de gespiegelde versie en betekent het dat er een stijgende trend mogelijk aanstaande is.

Belangrijke grens van 59.500 dollar per BTC

Mocht het patroon zich volledig vormen, dan moet bitcoin eerst richting de grens van 67.500 dollar, om vervolgens weer af te dalen. Op de grens van 59.500 dollar ligt volgens crypto analist Willy Woo een belangrijk prijsniveau waar BTC steun zou moeten vinden. Wanneer de koers door deze grens heen zakt lijkt een verdere daling aanstaande.

Wanneer het volledige patroon zich vormt zal de prijs uiteindelijk door de grens van 67.500 dollar heen moeten breken. Volgens het model achter het patroon zal de koers dan in juni voorbij het prijsrecord van 73.800 dollar kunnen schieten.

Verschillende geluiden uit de cryptowereld

Toch zijn er ook handelaren met andere meningen in cryptoland. Zo verwachten zij dat de prijs van bitcoin de komende tijd binnen een bepaalde range zal schommelen. Echter zien zij dit niet per se als een negatief signaal. 

Volgens de cryptohandelaar Titan of Crypto is het juist een goed signaal dat bitcoin nu langere tijd consolideerd. Hoe langer de munt dit doet, hoe hoger de stijging uiteindelijk zal zijn.

Ook Daan Crypto Trades, een bekende cryptohandelaar op X, benoemt dat in eerdere bitcoin cycli de recordprijzen ervoor zorgde dat de stijging van de munt voor een periode stagneerde.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment