Bitcoin op lijst van interesses grootste pensioenfonds ter wereld

Louise de Graaf


Op dit moment is het pensioenfonds van Japan in de verkennende fase van investeringen in illiquide activa zoals bitcoin (BTC). 


Bitcoin halving binnen handbereik: nog 1 maand tot belangrijke dag

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten de deur open voor wereldwijde investeerders

Het Government Pension Investment Fund (GPIF) van Japan is op zoek naar nieuwe manieren om te investeren. Op de lijst staan illiquide activa zoals bossen, agrarische grond, goud, maar ook bitcoin. In een request for information (RFI) afgelopen dinsdag blijkt dat het fonds op dit moment binnen en buitenlandse obligaties en aandelen bezit, samen met vastgoed en particuliere beleggingen. 

Het pensioenfonds onderzoekt nu naar het mogelijke rendement van deze nieuwe opties in een uitstaand onderzoek. De deadline voor de resultaten staat op 19 april 2024, De uitkomst van het onderzoek wordt niet publiekelijk gedeeld. Het GPIF van Japan beheert ongeveer 225 biljoen Yen (€1,37 biljoen) op basis van data uit december 2023.

De interesse voor bitcoin breidt verder uit over de wereld

Het GPIF is al sinds eind 2022 op zoek naar diversificatie en verbetering van hun portfolio. Daarin kan bitcoin een mogelijke rol kan spelen. Als het onderzoek positief uitvalt voor bitcoin, kan deze een nieuwe grote investering verwachten van één van de grootste pensioenfondsen ter wereld. 

Het GPIF benadrukt nog wel dat deze aankondiging niet direct betekent dat dit ook gebeurt. Het fonds zal eerst het onderzoek en de bevindingen afwachten. Als dit positief uitvalt zal het stappen zetten richting een mogelijke investering in bijvoorbeeld bitcoin.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Meerdere geïnteresseerden melden zich voor crypto investeringen

Ook Zuid-Korea heeft recent crypto-investeringen gedaan, zij hebben Coinbase aandelen gekocht ter waarde van zo’n $20 miljoen dollar. In het Amerikaanse Arizona heeft de senaat hard samengewerkt met wetgevers en pension managers om het investeren in bitcoin ETF’s mogelijk te maken. Als dit voorstel positief wordt ontvangen is het ook in deze staat mogelijk een gedeelte van het pensioenfonds in een ETF te investeren.


Post Views: 0



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment