Bitcoin ontwikkeling krijgt boost, startup ontvangt miljoenenfortuin

Louise de Graaf


Portal, een financieel en technologisch bedrijf dat werkt aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen in de crypto wereld, heeft onlangs 34 miljoen dollar aan investeringsgeld mogen ontvangen. Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling en expansie van hun technologie en diensten in het Bitcoin (BTC) ecosysteem


Hoe de bitcoin en crypto koersdalingen een zee van kansen openen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Innovatie bitcoin swaps

Portal deed mee aan een zogenaamde seed funding ronde waarbij verschillende bedrijven, zoals Coinbase Ventures, OKX Ventures en Gate.io, aan meededen. Deze financieringsronde is specifiek bedoeld om startups in hun vroege ontwikkelingsfase te ondersteunen. Hierdoor kunnen ze hun producten en diensten verder ontwikkelen, hun marktpositie versterken en verdere groei stimuleren.

De financiering volgt op een eerdere investering van 8,5 miljoen dollar die in september 2021 werd afgesloten.

De crypto start-up werkt aan een oplossing die peer-to-peer swaps mogelijk maakt voor bitcoin, ook wel atomic swaps genoemd. Hiermee kan de digitale munt over verschillende blockchains worden verhandeld, zonder de noodzaak van een bridge of wrapped munten.

Door directe transacties mogelijk te maken, wordt het risico op beveiligingsinbreuken van fondsen aanzienlijk verminderd, wordt de gebruikerservaring een stuk eenvoudiger en worden transactiekosten verlaagd.

Met het nieuwe kapitaal zal het bedrijf de innovatie inzetten om twee producten te realiseren. Het gaat om een gedecentraliseerde exchange (DEX) en een wallet. Portal’s roadmap omvat ook een kunstmatige intelligentie (AI) die gebruikers zal helpen bij hun investeringsstrategieën en een integratie tool voor wallets en gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Advertisement
2023 zag daling in crypto financieringen

In 2023 ondervond de cryptosector een significante terugval in durfkapitaalinvesteringen, met een daling van 68 procent naar 10,7 miljard dollar, tegenover 33,3 miljard dollar in 2022. Deze afname had onder andere te maken met de zware bearmarkt waar de hele markt in belandde.

Toch zagen vroege faseprojecten vergelijkbaar met Portal een kapitaaltoename, een blijk van vertrouwen in de fundamenten van de sector.

Ondanks de algemene daling, overtrof het investeringsvolume nog steeds de cijfers uit de voorgaande bearmarkten, wat wijst op een aanhoudende, zij het voorzichtige, betrokkenheid. Of 2024 voor een opleving kan zorgen valt te bezien. Al is de investering in Portal alvast een stap in de juiste richting.


Post Views: 63Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment