Bitcoin nog vroeg, grote spelers staan op de drempel: Franklin Templeton

Louise de Graaf


Jenny Johnson, de CEO van Franklin Templeton, heeft onlangs haar visie op de toekomst van bitcoin (BTC) en blockchaintechnologie gedeeld.

Volgens Johnson bevinden we ons nog in de vroege fase van bitcoin-investeringen, waarbij de echt grote institutionele spelers nog moeten instappen. Ze voorziet dat de volgende golf van adoptie afkomstig zal zijn van grotere instellingen, nu de aanvankelijke aarzelingen langzaam verdwijnen.

Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer

Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer

Johnson ziet een positieve toekomst voor bitcoin en crypto

Het belangrijkste gezicht van het wereldwijde beleggingsbedrijf is Johnson. Johnson is een uitgesproken voorstander van blockchain-innovatie. Ze gelooft dat alle beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s) in de toekomst op de blockchain zullen bestaan. De belangrijkste drijfveren hiervoor zijn de aanzienlijke kostenbesparingen en de nieuwe gebruiksmogelijkheden die deze technologie biedt.

In een interview met CNBC vertelt de CEO dat we er vroeg bij zijn om deze technologie te omarmen:

“Dit is echt de eerste golf van de early adopters, en ik denk dat de volgende golf de veel grotere instellingen zijn,” aldus Johnson.

Franklin Templeton is een wereldwijd beleggingsbedrijf dat een breed scala aan beleggingsoplossingen biedt. Hieronder vallen aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en multi-assetstrategieën. Het bedrijf, opgericht in 1947, heeft zijn hoofdkantoor in San Mateo, Californië, en bedient klanten over de hele wereld.

Blockchain en tokenization bieden grote potentie

Dat Johnson lyrisch is over blockchain-technologie maakt ze geen geheim van. De ruggengraat van crypto zal volgens haar ook een grote rol spelen voor de beursgenoteerde fondsen. Ze geeft een voorbeeld van een experiment uitgevoerd door haar team, waarin ze de kosten van traditionele gegevensverwerkers vergelijken met die van blockchain-systemen. De resultaten zijn verrassend: de kosten zijn  aanzienlijk lager met het gebruik van blockchain.

Daarnaast benadrukt Johnson de potentie van ’tokenization.’ Ze geeft het voorbeeld van Rihanna, die non-fungible tokens (NFT’s) gebruikte om royaltyrechten van haar lied ‘Bitch Better Have My Money’ te tokeniseren en door te geven aan de houders van deze NFT’s. Dit illustreert hoe digitale activa nieuwe vormen van liquiditeit kunnen ontsluiten en waarde kunnen creëren uit eerder ontoegankelijke activa.

Volgens Johnson kunnen dergelijke technologieën ook de toegang tot niet-financiële activa vergroten, zoals verzamelobjecten, lidmaatschappen van verschillende organisaties via NFT’s en andere tokens, en abonnementen. Dit kan leiden tot de creatie van geheel nieuwe vermogensklassen- en markten.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment