Bitcoin nieuwe all-time high, memecoins stoten door

Louise de Graaf


We hebben er sinds 2021 op moeten wachten, maar eindelijk was het vandaag zo ver. De koers van bitcoin (BTC) bereikte (zij het kortstondig) een nieuwe all-time high van boven de $69.000. Niet alleen bitcoin beleeft een uitstekende dag, verschillende altcoins staan ook behoorlijk in de plus. Vooral memecoins lijken nog niet van plan om rustig aan te doen.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met een mooie 4,2% gestegen naar $2,67 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €61.862 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 1,48%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $67.390.

De hardste stijgers, waaronder SHIB

Shiba Inu (SHIB), Theta Network (THETA) en Internet Computer (ICP) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top. Alledrie staan ze met dubbele cijfers in het groen, wat benadrukt dat vandaag weer een goede dag is voor de cryptomarkt.

  • SHIN is met maar liefst 39,3%% gestegen tot $0.00004001
  • THETA is met 30,3% gestegen tot $3,04
  • ICP is met 16,6% gestegen tot $15,41

Alledrie de munten beleven daarnaast sowieso een goede maand, maar vooral SHIB sprint eruit. De memecoin is over de afgelopen 30 dagen met een astronomische 343% gestegen. De hype zit er weer goed in bij het project.

De hardste dalers, waaronder STX

Stacks (STX), Pepe (PEPE) en Immutable (IMX) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 6,2%, 5,4% en 4,8% gedaald. Vooral PEPE valt in dit lijstje op, gezien het de afgelopen dagen vaak juist in het lijstje van hardste stijgers stond.

De memecoin moest even stapje terug doen, maar over de afgelopen 30 dagen staat PEPE met bijna 700% in het groen. Een absurde maand voor PEPE dus, ondanks deze daling vandaag.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €20,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vanzelfsprekend is het belangrijkste nieuws vandaag de nieuwe all-time high voor de BTC koers. Jaren hebben veel crypto investeerders op dit moment gewacht. Het was bloed, zweet en tranen om opnieuw dit niveau te bereiken en daarom zit de sfeer goed in.

Maar enkel het oude niveau doorbreken zal niet het uiteindelijk doel voor veel beleggers zijn. Het is nu naar boven kijken, wachtend op misschien wel die magische mijlpaal van $100.000.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment