Bitcoin NFT’s bereiken $4 miljard in handelsvolume

Louise de Graaf


De zogenaamde non-fungible tokens (NFT’s) waren lang erg populair. Vele miljarden dollars gingen er de afgelopen jaren rond op de verschillende netwerken, waar NFT’s op verhandeld konden worden. Ondanks dat de verkoop van NFT’s met maar liefst 54% daalde in mei, hebben de digitale verzamelobjecten op het Bitcoin (BTC) netwerk toch een nieuw hoogtepunt weten te bereiken.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

NFT’s op Bitcoin netwerk

Volgens de NFT tracker van CryptoSlam bereikte de tokens op het Bitcoin netwerk een nieuwe all-time high in de totale verkopen op 4 juni. De totale verkopen tot dat moment doorbrak die dag namelijk een totaal van 4 miljard dollar.

De 4 miljard dollar is een optelsom van de 3,97 miljard dollar aan NFT verkopen en 82 miljoen dollar aan de zogenaamde wash sales. Een transactie waarbij een handelaar een investering met verlies verkoopt en een vergelijkbare aankoop doet in korte tijd daarna.

Over de afgelopen 30 dagen konden de NFT’s op de Bitcoin blockchain een verkoopvolume van 171 miljoen dollar noteren, waarmee zij de koppositie stevig in handen hebben. Het Ethereum netwerk volgde met 159 miljoen dollar en het Solana netwerk maakte de top 3 compleet met 90 miljoen dollar.

Ethereum nog altijd de grootste

De Bitcoin blockchain is ondanks deze eerste plek over de afgelopen maand, nog lang niet zo ver als Ethereum (ETH). Over de totale verkopen staat dit netwerk ruim aan kop. Zij hebben namelijk al 43,8 miljard dollar aan verkopen gerealiseerd.

Na Ethereum volgt Solana met 5,5 miljard dollar en Ronin met 4,2 miljard dollar. Pas op de vierde plaats is het Bitcoin netwerk terug te vinden met een totaal can 3,97 miljard dollar.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin netwerk verwerkt record aan transacties

De totale verkoop in mei bedroeg 624 miljoen dollar. Flink wat lager dan de totale verkoop in april van meer dan 1 miljard dollar. De verkoopdaling voor het Bitcoin netwerk was in mei nog groter dan de daling in het algemeen. In die maand noteerde het netwerk een val van maar liefst 68% in verkopen van NFT’s.

Toch lijkt het Bitcoin netwerk zelf nog altijd even sterk. In mei bereikte het netwerk zelfs een nieuwe all-time high in transacties. Op 28 mei verwerkte het netwerk maar liefst 367.000 bitcoins met een vertegenwoordigde waarde van 25,5 miljard dollar.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment