Bitcoin na twee jaar weer boven $50.000, maar deze keer is anders

Louise de Graaf


Na ruim twee jaar passeerde de bitcoin (BTC) koers weer $50.000. Reden voor een feestje. In de afgelopen twee jaar is er echter heel erg veel veranderd. Eind 2021, toen bitcoin voor het laatst voor deze prijs werd verhandeld, markeerde namelijk de top van een bullcyclus. Momenteel lijken we echter aan de vooravond te staan van een nieuwe bullmarkt. Wat is er precies anders deze keer?


Bitcoin investeerders krijgen zware test komende tijd, volgens analist

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Toekomst voor crypto is rooskleurig

De laatste keer dat BTC boven de $50.000 handelde, stond de crypto markt op het punt om in een vrije val te geraken. In de maanden na december 2021 begon namelijk een langdurige crypto bearmarkt, meerdere toonaangevende crypto instituties vielen om en de Amerikaanse Federal Reserve deed de rente elf maal op rij stijgen. Bitcoin viel tot een koers van $15.800.

We zijn nu dus terug boven de $50.000 en de vraag is of er deze keer wel reden is tot optimisme. Macro-economisch ziet het er deze keer allemaal een stuk beter uit. Josh Gilbert van eToro zegt hier het volgende over:

“Er komen vier of vijf renteverlagingen van de Fed aan in 2024, de vierde bitcoin halving zal bitcoin nog schaarser maken en de instroom naar de bitcoin ETF’s loopt enkele weken na de lancering al in de miljarden,”

Aldus Gilbert, die dus meent dat er genoeg reden is tot optimisme. Vooral de oplopende institutionele interesse in de bitcoin spot ETF’s is zeer goed nieuws. Vorige week noteerden de ETF’s met een instroom van $1,1 miljard de beste week tot dusver.

Particuliere interesse in bitcoin nog ver te zoeken

Opmerkelijk hierbij is dat de interesse van particuliere investeerders verrassend laag blijft. Crypto-analist Will Clemente meent dat dit duidt op een duurzame groei. Een indicator voor de particuliere interesse in bitcoin is de hoeveelheid zoekopdrachten voor “bitcoin” op Google. Momenteel staat deze metriek met een score van 19 relatief laag. In december 2021, de laatste keer dat BTC $50.000 waard was, stond deze metriek met een score van 39 een stuk hoger.

Er is dus duidelijk nog geen reusachtige bitcoin hype gaande. Bitcoin staat nog niet op de radar bij particuliere beleggers. Dit is ook geen grote verrassing. Bitcoin wordt meestal pas populair onder particuliere investeerders wanneer de oude all time high wordt doorbroken. 

Toen BTC eind 2020 de voormalige all time high van $20.000 doorbrak, steeg de koers binnen vier weken met ruim 100 procent. Momenteel hangt de BTC koers nog zo’n 27 procent onder de historische piek van $69.000. 

Zodra het niveau van $69.000 wordt doorbroken zal bitcoin waarschijnlijk heel wat meer media aandacht gaan krijgen. En hiermee zal ook de particuliere interesse in BTC aangewakkerd worden. 


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment