Bitcoin moet nu deze prijs bereiken om zilver in te halen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft zich door de jaren heen steeds steviger gevestigd in de top van meest waardevolle bezittingen. Waar de digitale munt eerder de achtste plek overnam van zilver, is dit nu weer omgedraaid. De vraag is wat de koers van bitcoin moet bereiken om de eerder veroverde plek weer terug te claimen.

Vanguard blijft nee zeggen tegen bitcoin-ETF ondanks pro-crypto CEO

Vanguard blijft nee zeggen tegen bitcoin-ETF ondanks pro-crypto CEO

Bitcoin overstijgt goud begin dit jaar

Twee maanden geleden lukte het bitcoin om een bijzonder mijlpaal te behalen. De munt bereikte namelijk een groter marktkapitaal dan het edelmetaal zilver. Destijds bereikte de koers van bitcoin zijn recordhoogte van 73.737 dollar. Door de overstijging stond de grootste cryptomunt op de zevende plek van bezittingen met de grootste marktkapitalen.

Sinds die tijd is er vervolgens weer veel veranderd. Zilver wist een bijzondere comeback te maken met een snelle stijging van maar liefst 33,4%. Daarnaast zakte de koers van bitcoin volgens de website CoinGecko weer omlaag met 9,5%. Het gevolg van deze veranderingen in waarden is dat zilver de achtste plek weer overnam van bitcoin.

Momenteel is het totale marktkapitaal van zilver 1,83 biljoen dollar. Dit is 500 miljard dollar meer dan het huidige marktkapitaal van de digitale munt van 1,31 biljoen dollar. Als alles hetzelfde zou blijven, moet bitcoin een prijsstijging doormaken van 40% om de eerder veroverde plaats weer terug te veroveren. Met deze stijging zou de koers komen te staan op ongeveer 93.000 dollar.

Boven de twee waardevolle bezittingen staan nog zeven andere bezittingen op de lijst. Dit zijn aflopend goud, Microsoft, Apple, Nvidia, Google, Saudi Aramco en Amazon.

Verschillende experts, verschillende voorspellingen

Hoewel goud al op de eerste plaats van de lijst staat, heeft het waardevolle edelmetaal de voorsprong op de concurrentie nog verder uitgebreid. Sinds 13 februari is de prijs gestegen met ruim 22%. Op dit moment is de totale marktkapitalisatie 16,4 biljoen dollar.

Na de recordhoogte van bitcoin, waren de meningen verdeeld over het verdere verloop van de koers. Zo sprak bitcoin analist, Dylan LeClair, van een verdubbeling van koers binnen enkele maanden na het record. Zeker rondom bitcoin halvings. Echter doordat het marktkapitaal van de munt vele malen groter is dan tijdens eerdere bitcoin halvings, lijkt het bereiken van verdubbelingen steeds lastiger. 

Volgens de oprichter van Galaxy Digital, Mike Novogratz, zal bitcoin de komende maand nog in een consolidatiefase blijven tussen de 55.000 en 75.000 dollar. Rond het einde van het tweede kwartaal zou de prijs kunnen gaan stijgen.

De crypto exchange Bitfinex is weer een andere mening toebedeeld. Volgens hen zou de koers van bitcoin de komende 12 maanden gaan stijgen naar 150.000 dollar.


Post Views: 922

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment