Bitcoin miningreus laat faillissement achter zich, weer naar de beurs

Louise de Graaf


In de bearmarkt van 2022 hadden veel Bitcoin miners het loodzwaar, en verschillende belangrijke spelers in die markt zijn failliet gegaan. Ook Core Scientific ging eind dat jaar onderuit, maar in plaats van volledig te stoppen wist het een herstructurering te organiseren. Daar zal het deze maand uit komen, wat betekent dat de aandelen weer verhandeld zullen worden.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

BTC miner sterk ondanks faillissement

Voordat Core Scientific failliet ging was het de grootste beursgenoteerde Bitcoin miner ter wereld. Halverwege 2022 had het een hashrate van zo’n 8,3 exahash per seconde onder beheer. Zelfs tijdens het lange faillissement in 2023 bleef het optimistisch, want het wist een grote uitbreiding te verwezenlijken.

Daarvoor verkocht het voor bijna 54 miljoen dollar van zijn eigen aandelen aan de Chinese ASIC-mininghardwarefabrikant Bitmain. Hoeveel aandelen Bitmain precies heeft gekregen is niet duidelijk, want de koers van het aandeel is door het faillissement met 98% gedaald en van de Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq gehaald.

Core Scientific eind deze maand weer beursgenoteerd

Maar het optimisme is beloond. In een persbericht schrijft Core Scientific dat de Texaanse rechter het bedrijf heeft toegestaan om het Chapter 11-faillissement (een herstructurering) achter zich te laten. De miner heeft namelijk een enorm succesvolle equity rights offering voltooid, wat heeft geholpen met de financiële situatie.

Dat betekent dat de CORZ-aandelen weer op de Nasdaq genoteerd mogen worden. Core Scientific hoopt op 23 januari officieel het faillissement achter zich te kunnen laten en de volgende dag zijn aandelen weer aan te kunnen bieden op de beurs.

Maar er zit een addertje onder het gras, want bestaande aandeelhouders houden maar 60% van hun aandelen over. Met dit plan kan het naar eigen zeggen zijn schuld met ongeveer 1 miljard dollar verminderen, en ook kan het zo 240 werknemers behouden. Toch prees de rechter volgens accountant Anthony Power het plan voor het terugbetalen van zowel onverzekerde leningverstrekkers en aandelenhouders.

Nu gratis: volg net als miljoenen traders al je investeringen

Post Views: 4

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment