Bitcoin maakt ‘opmerkelijke’ $20.000 sprong in recordmaand februari

Louise de Graaf


De afgelopen maand heeft een nieuwe bladzijde toegevoegd aan het geschiedenisboek van Bitcoin (BTC). De koers heeft gedurende februari een verbazingwekkende rally doorgemaakt, een recordbreker in dollar-termen. Grotendeels gedreven door het gigantische succes van de vorige maand op de markt gebrachte spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) kan het geluk voor bitcoin-bezitters niet op.

Bitcoin stijgt bijna $20.000

In een bericht op X (voorheen Twitter) onthulde Checkmate, de pseudonieme hoofd on-chain analist bij crypto-analyseplatform Glassnode, een “opmerkelijke” BTC-prijsgebeurtenis.

De waarde van bitcoin is de afgelopen maand met 19.840 dollar toegenomen tot een slotkoers van nipt boven de 61.000 dollar. Nog nooit eerder in de gehele geschiedenis van Bitcoin werd een dergelijke koerssprong ervaren.

Dit lijkt misschien indrukwekkender dan het is, gezien alleen maanden uit de laatste bullmarkt echt potentie hebben voor dergelijke prijsstijgingen.. Voorheen was oktober 2021 de grootste maandelijkse candle, met een toename van zo’n 17.500 dollar.

Percentagegewijs heeft bitcoin daarentegen vele sterkere maanden beleefd, met name in de beginjaren. Gedurende februari steeg de koers met grofweg 47 procent, de grootste percentuele toename sinds december 2020.

De bitcoin spot ETF’s hebben een belangrijke rol gespeeld bij de koersrally van bitcoin. De nieuw gelanceerde fondsen verbreken record na record, en hebben de afgelopen maand meer dan 6 miljard dollar binnengehaald.

BTC maandafsluiting net onder recordhoogte

Dankzij de grote opwaartse beweging ligt de prijs van bitcoin plotseling binnen handbereik van zijn all-time high van 69.000 dollar, dat in november 2021 werd behaald.

Bitcoin leek gisteren op weg om zijn hoogste maandelijkse sluiting ooit neer te gaan zetten, maar een koersdaling aan het einde van de middag bracht roet in het eten. De maand werd afgesloten op een prijs van 61.132 dollar, nipt onder het maandelijkse record van 61.241 dollar van november 2021.

Een ander record waar de koers nu op af stevent kan bereikt worden wanneer de huidige maand in het groen wordt afgesloten. Bitcoin is namelijk bezig aan een indrukwekkende streak van zes groene maanden. Dit is de derde keer in de gehele geschiedenis, maar zeven achtereenvolgende groene maanden heeft nog nooit plaatsgevonden.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro


Post Views: 8

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment