Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


Game-ontwikkelaar Ubisoft laat nieuw cryptospel zien

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Bitcoin en crypto beginnen de week na halving in ‘t groen

Bitcoin (BTC) maakte enkele dagen geleden zijn vierde halving mee. Het is een zeer belangrijk moment voor bitcoin en de bredere cryptomarkt.

Met de halving wordt de uitgifte van nieuwe BTC gehalveerd en daarmee ook de beloning voor miners.

Historisch gezien leidt dit tot sterke prijsstijgingen op de markt, maar zoals verwacht moeten we daar wellicht nog een aantal maanden op wachten.

Desondanks begint de cryptomarkt de nieuwe week in het groen en lijkt ook het marktsentiment weer wat te herstellen.

Bitcoin miners zetten in op AI

Ditmaal is er ook minder druk op de miners dan in de vorige cyclus Dat komt omdat de prijs al flink was gestegen dit jaar en dat vermindert de zorgen over een grote capitulatie onder miners.

Ook lijken miners ditmaal beter voorbereid te zijn. In een artikel van CNBC bespreken grote bitcoin-miningbedrijven hun nieuwe focus op kunstmatige intelligentie (AI). Hiermee hopen de bedrijven de klap op te vangen die de bitcoin halving op hun omzet heeft.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin Runes zorgde voor stijgende inkomsten, maar zijn al weer gezakt

Samen met de halving werd ook een nieuw protocol op het Bitcoin netwerk gelanceerd: Runes.

Dit nieuwe systeem maakt het creëren van tokens op het Bitcoin-netwerk mogelijk door gebruik te maken van het UTXO-model.

Na de halving schoten de gemiddelde transactiekosten op het netwerk hard omhoog en bereikten een record van $128 op 20 april.

Dat was direct een grote uitkomst voor de miners die bezorgd zijn over de effecten van de halving.

Inmiddels zijn de kosten echter alweer sterk gedaald en liggen ze nu rond de $8 tot $10 voor een gemiddelde transactie.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX gaat weer meer solana verkopen

Dan springen we even over van bitcoin naar solana (SOL). FTX, de ingestorte cryptobeurs, gaat binnenkort een veiling houden om nog meer SOL tokens te verkopen.

Dat kan mogelijk een koopje zijn voor investeerders die een gokje durven te nemen. Het kan echter ook druk uitoefenen op de koers. Meer details volgen later vandaag, meldt Mike Cagney, CEO van Figuremarkets.

We blijven nog even bij het Solana-netwerk. Recent presteerden nieuwe memecoins op het netwerk zeer sterk, maar dat geldt blijkbaar lang niet voor alle munten.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

12 memecoins op Solana verlaten binnen 30 dagen

Minstens 12 solana memecoins zijn “compleet verlaten” nadat ze hun voorverkoop hielden. 12 memecoin projecten, die in de afgelopen 30 dagen gezamenlijk $26,7 miljoen ophaalden, zijn al niet meer actief.

De tokens van deze projecten zijn inmiddels ingestort en een project lanceerde zelfs nooit zijn token, meldt cryptodetective ZachXBT. Het toont aan dat hoe gevaarlijk gokken op memecoins kan zijn.


Post Views: 410

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment