Bitcoin komt op adem op $57.000, waarom vandaag belangrijk is

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft een indrukwekkende prijsexplosie achter de rug. Afgelopen maandag schoot de koers met meer dan 10 procent de lucht in om gedurende de nacht bij de 57.000 dollar aan te kloppen. Inmiddels is de koers al een tijdje rond dit prijsniveau aan het bijkomen van zijn opwaartse beweging. In deze marktupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin koers bereikt $57.600

In de nacht van maandag op dinsdag werd voor het eerst sinds 1 december 2021 de 57.000 dollar aangetikt. Na een initiële lichte daling klom de koers gedurende de ochtend omhoog om zich wederom vast te klampen aan dit prijslevel.

De rest van de dag bewoog de bitcoin koers grotendeels rond de 57.000 dollar, in een range van enkele honderden dollars. In de avond werd de eerdere lokale piek van 57.250 dollar nipt overschreden; de koers steeg namelijk tot 57.611 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Verrassend genoeg blijft bitcoin uiterst sterk hangen boven 57.000 dollar, ondanks de grote prijsstijging. Mocht de koers zijn stijgende trend voortzetten, is 60.000 dollar de volgende belangrijke halte.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 57.119 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 52.725. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,29% in de plus.

Wat gaat bitcoin in maart doen? Niemand weet het natuurlijk, maar speculeren kan altijd. Deel jouw verwachting voor volgende maand via de onderstaande poll!

XRP en dogecoin schieten omhoog

Ook de rest van de markt lijkt op adem te moeten komen van de eerdere rally. De prijzen van de top 10 cryptocurrencies zijn namelijk relatief stabiel gebleven gedurende de afgelopen 24 uur.

Qua stijgers nemen ripple (XRP) en dogecoin (DOGE) het voortouw, met stijgingen van respectievelijk 4,25% en 5,04%. Met een stijging van 0,90% kleurt ook ethereum (ETH) groen.

Verschillende grote altcoins hebben daarentegen een bescheiden stukje van hun waarde verloren. Zo is solana (SOL) de afgelopen 24 uur met 2,12% gedaald, cardano (ADA) met 0,87% en avalanche (AVAX) met 0,44%.

Bitcoin vandaag: Amerikaanse BBP

Vandaag wordt om 14:30 uur het Bruto Binnenlands Product (BBP) van de Verenigde Staten van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Er wordt een stijging van 3,3% verwacht ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. 

Als de meest universele maatstaf voor economische activiteit is het BBP  een cruciale indicator die de economische gezondheid van een land weerspiegelt.

Om 16:30 uur wordt vervolgens de wekelijkse ruwe olievoorraden gedeeld. De verwachting licht op 3,100 miljoen vaten, een lichte daling ten opzichte van de 3,514 miljoen vaten van vorige week.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 125,58 DOGE of 18,29 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 363

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment