Bitcoin koersdoel opgehoogd naar $90.000 door vermogensbeheerder

Louise de Graaf


Analisten van vermogensbeheerder Bernstein hebben hun koersdoel voor bitcoin (BTC) aan het eind van 2024 verhoogd van $80.000 naar $90.000. Het laat zien dat Bernstein vertrouwen heeft in een uitstekend jaar, maar waar baseren zij deze aanpassing op, zeker nu de koers van BTC juist corrigeert?

Milde effecten BTC halving verwacht

Met de halving van BTC, die geschat wordt plaats te vinden op 20 april, zal de beloning voor miners halveren van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per blok. Dit cruciale moment in de bitcoin-cyclus heeft in het verleden geleid tot forse stijgingen van de BTC koers. Echter, door de huidige condities, sterke instroom in ETF’s en lage hefboomwerking onder miners ditmaal, verwachten de analisten een mildere impact.

De verwachting is ook dat veel miners in het nauw zullen komen als gevolg van de halving. Immers, de verdiensten van deze miners worden letterlijk gehalveerd. Bij voorgaande halvings daalde de totale rekenkracht op het Bitcoin netwerk met ongeveer 15% tot 20%. Bernstein verwacht dat de daling deze keer een stuk minder groot zal zijn. De effecten op de koers zullen op korte termijn daarom volgens Bernstein ook wel meevallen.

Kans op koopjes na recente bitcoin dip

Na een recente terugval van bitcoin van recordhoogtes boven de $73.000 naar onder de $63.000, zagen de analisten van Bernstein dit als een tijdelijke “koopkans” voorafgaand aan de halving. Zij verwachten dat de markt zich zal consolideren voor de halving, om daarna rustig de algemene bullmarkt voort te zetten.

“We verwachten dat de markt zal consolideren voorafgaand aan de halving en verwachten vervolgens dat de algehele bullmarkten zullen aanhouden,” 

Uiteindelijk zal de koers gestaag richting de $90.000 bewegen gedurende 2024, aldus de analisten van Bernstein. Dat is een stijging van ongeveer 40% ten opzichte van de huidige koers van BTC. Uiteindelijk zal de BTC koers een piek neerzetten rond de $150.000 verwacht Bernstein.

Bernstein is niet de enige vermogensbeheerder die de toekomst rooskleurig inziet. Vorige maand stelde ARK Invest nog dat de koers van de koning der cryptocurrencies mogelijk zelfs naar de $2,3 miljoen per munt zou kunnen stijgen, al zullen we hier nog wel een paar jaar op moeten wachten als we ARK mogen geloven.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.


Post Views: 204Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment