Bitcoin koers veert op na positief nieuws, ‘weerzinwekkende instromen’

Louise de Graaf


Tegenvallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten zorgden gisteren even voor onzekerheid onder bitcoin (BTC) investeerders. De BTC koers daalde in korte tijd behoorlijk.

Maar afgelopen nacht kwam er toch weer positief nieuws naar buiten waardoor ook de koning van crypto opveerde. In deze marktupdate praten we je bij over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin toont veerkracht na positief nieuws

Het grote nieuws de afgelopen dagen was het bereiken van de $50.000. De laatste keer dat de koers dit prijspunt aan wist te tikken was alweer even geleden, namelijk in december 2021.

Tot een daadwerkelijke uitbraak kwam het echter vooralsnog niet. Ook de tegenvallende Amerikaanse inflatiecijfers hielpen niet mee. De kwamen hoger binnen dan verwacht. In reactie op dit nieuws dipte BTC van vlak onder $50.000 naar $48.400.

De bitcoin koers dipte gistermiddag in reactie op tegenvallend nieuws. Bron: CoinMarketCap.

Positief BTC beursfonds nieuws

Een diepere correctie bleef uit. In plaats daarvan kon bitcoin weer langzaam opkrabbelen en handelt het nu weer dichtbij de $50.000.

Op het moment van schrijven is de bitcoin koers $49.621 op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). Op de grootste cryptobeurs van Nederland, Bitvavo, is de bitcoin prijs in euro 46.324.

De voornaamste reden dat bitcoin weer op weet te krabbelen is goed nieuws omtrent de beursfondsen. Die zagen gisteren namelijk weer een enorme instroom. Dat meldt crypto-analist WhalePanda op X:

 “De ETF instromen gisteren waren een weerzinwekkende $631 miljoen, met BlackRock dat bijna een half miljard binnen zag komen.”

De analist haalt ook de tegenvallende inflatiecijfers aan. “Mensen probeerden hun BTC te dumpen omdat het een risk-off dag was [door de tegenvallende cijfers], maar uiteindelijk verkochten ze hun bitcoins aan BlackRock.”

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,32 ADA of 130,67 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Crypto Radar: bitcoin en crypto dalen na tegenvallende inflatiecijfers

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Blik op de cryptomarkt

Tot slot bekijken we kort de overige cryptocurrencies. Binnen de top 10 is over het algemeen een vergelijkbaar herstel te zien. Ethereum (ETH) is $2.646 waard en staat hiermee 0,1% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Er zijn op dit moment geen stijgers in de top 10. De hardste daler is avalanche (AVAX) met -3,3%. Binnen de top 50 is vechain (VET) met +10% de hardste stijger.

De totale marktkapitalisatie daalde de afgelopen 24 uur met 1,57% en staat nu op $1,79 biljoen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment